hänt exklusivt

Idol-Ruby hälsokamp bakom kulisserna – avslöjar det tittarna inte såg

Idol-Ruby

I veckans fredagsfinal av Idol stod det tillsist mellan Ruby och Caroline – och Ruby knep den sista platsen till nästa vecka! Men nu berättar hon för Hänt om något tittarna inte fick se allt om; nämligen en sjukdomskamp.
Ruby Lindéns rädsla inför fredagen – efter TV4:s plötsliga beslut
0:29

Efter reklamen: Ruby Lindéns rädsla inför fredagen – efter TV4:s plötsliga beslut

(0:29)

Slå på ljud

Den tredje fredagsfinalen för i år har gått av stapeln och efter en otroligt spännande kväll med temat "Svenska låtar" så stod det till slut mellan Ruby Lindén, 16, och Caroline Ellingsen, 25.

– Den som kniper den åttonde platsen till nästa vecka är... Grattis säger vi till Ruby!, sa Pär Lernström i programmet.

Rubys lättnad var total och hon kunde inte hålla tårarna tillbaka. Hon sprang då till de andra idolerna som gått vidare och omfamnades av bland andra Ida Hallquist, 29, och Albin Tingwall, 19.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Rubys oro inför beskedet: ”Hoppas på en livboj”

När Hänt pratade med Ruby, bara några minuter innan detta så var hon riktigt nervös.

– Jag menar, jag gjorde bra ifrån mig, men man vet ju aldrig. Det är ju så fruktansvärt duktiga deltagare så det känns ju väldigt så eh eh. Det hade varit så sjukt tråkigt att åka ut, som att snubbla på mållinjen. Vi fick ju reda på att det ska vara orkester nästa vecka, säger Ruby och det verkar som att hon direkt börjar föreställa sig scenariot att det blir hon som åker ut.

– Så jag menar alltså... Men vi kanske kan hoppas på en livboj ikväll kanske! Allt kan ju hända men jag är sjukt nöjd, fortsätter Ruby.

Idol-Rubys okända hälsokamp bakom kulisserna

Det slutade alltså lyckligt för Ruby och hon behövde aldrig hamna i den situationen om att få en livboj. Men något som tittarna inte fick veta är att hon under dagen gått igenom en tuff kamp.

– Nej men imorse så vaknade jag upp med väldigt svag röst, man kan säga att jag hade tappat rösten. Så jag fick ju inte prata på hela dagen, förklarar hon för Hänt.

Varje fredag sker ett genrep med alla idoler. Men hur gjorde Ruby då eftersom hon inte fick prata?

– Jag hade en sångcoach som sjöng åt mig, förklarar Ruby.

Nu hoppas vi att Ruby kryar på sig och kör järnet nästa vecka!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN