idol 2022

Allt du vill veta om Julien Keulen i Idol 2022

Julien Keulen i Idol 2022

Julien Keulen tävlar i Idol 2022.
Men vad har han tidigare gjort och vad är hans passion bortsett från sången?
Läs allt om Julien här!
Julien Keulen om romansen bakom kulisserna i Idol 2022
0:35

Efter reklamen: Julien Keulen om romansen bakom kulisserna i Idol 2022

(0:35)

Slå på ljud

Snart är det återigen dags för ännu en fredagsfinal i Idol 2022 och vi närmar oss den stora finalen med stormsteg.

Finalen den 25:e november kommer i år att ske på maffiga Avicii arena med gästande världsartisten Charlie Puth, 30, och även vår svenska Benjamin Ingrosso, 25, som tar över scenen när idolerna tävlar om vinsten. Vilka deltagare som tar sig dit återstår att se.

Julien Keulen, som är kvar i tävlingen bland de åtta sista idolerna, har inte bara en passion för sång.

Hur gammal är Julien Keulen?

Julien är 25 år gammal och är bland de äldsta av de idoler som är kvar. Han är född den 17 augusti 1997 och är alltså stjärntecknet Lejon.

– Lejon, berättade Julien tidigare för Hänt och visade upp sin arm där han har en tatuering med sitt tecken.

Även Ida Hallquist, 28 som kommit att bli en favorit bland tittarna, är född i stjärntecknet lejon.

Vad är Juliens Instagram?

På Instagram är Julien aktiv och går under användarnamnet julienkeulen och har i skrivande stund 4 724 följare.

Vi vet att Julien har en passion för sång, men på hans Instagram kan vi också se hans andra intresse som han varit framgångsrik inom.

Vart kommer Julien Keulen från?

Julien är född i Nederländerna och började med dans för flera år sedan. På hans Instagram delar han ofta om det aktuella just nu, Idol, men också hans passion för dans.

Passion för dans går långt tillbaka. För fem år sedan började han dansa på den kungliga operan, men berättade i ett inlägg från i somras att han behövde en paus:

”De senaste 3 åren har varit väldigt utmattande, tuffa och dränerande och jag vill låta alla veta att det är okej att stå upp för sig själv, det är okej att tala för sig själv och att det är okej att välja själv. Min förhoppning är, om jag någonsin återvänder till balettvärlden, att den har gått framåt i den tid vi lever i just nu och att den mentala aspekten ses lika viktig som den fysiska aspen”, skrev han på Instagram.

Julien valde alltså att byta väg och satsa på sången istället, än så länge har det gått bra i och med hur långt han tagit sig långt i Idol.

Vilka låt ska Julien sjunga på fredag?

Under Juliens tid i Idol har han framfört flera klassiker och senast sjöng han En säng av rosor av Darin Zanyar, 35 när temat var svenska låtar.

För Hänt berättade han tidigare att han var nervös i och med låtvalet:

– Det går jättebra nu men jag är lite nervös för att jag måste sjunga på svenska. Det är lite jobbigt, att ge en invandrare ett svenska-tema, kanske så att han kan åka ut. Det känns lite så. Nej, men det kommer bli bra, jag är taggad för jag ska köra en Darin-låt.

Han fortsatte berätta att det ändå var självklart för honom att köra låten då den och en annan är de låtarna som han kan på svenska:

– För mig var det självklart. Jag kan bara två låtar på svenska. En säng av rosor och Säg mig vart du står. Jag skrev direkt till musikredaktören att jag måste köra den här låten.

På fredagsfinalen ikväll är det temat Filmkväll som gäller. Julien kommer att framträda med låten The Show Must Go On av Queen från filmen Bohemian Rhapsody.

Vi på Hänt önskar alla idolerna lycka till inför fredagens sändning!

FOTO: Lars Höglund/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN