Benjamin Ingrosso om att lägga ner karriären: ”Här och nu slutar jag”

Benjamin Ingrosso om att lägga ner karriären: ”Här och nu slutar jag”

Benjamin Ingrosso är en av våra mest älskade artister och tv-personligheter.
Genom åren har det unga stjärnskottet tampats med en del problematik kring mental hälsa.
Nu pratar han om karriären i ett samtal med Bianca.
Benjamin Ingrosso om flyttplanerna – kravlistan på nya boendet
0:21

Efter reklamen: Benjamin Ingrosso om flyttplanerna – kravlistan på nya boendet

(0:21)

Slå på ljud

Artisten, låtskrivaren och tv-profilen Benjamin Ingrosso, 25, har åstadkommit otroligt mycket trots sin unga ålder. År 2022 markerar ett otroligt framgångsrikt år för den unga stjärnan.

Under året har nämligen prisats med prestigefulla utmärkelser på QX-galan, Rockbjörnen, Grammisgalan och Kristallen.

Han har dessutom släppt ett nytt kritikerhyllat album; Playlist och uppträtt på Konserthuset tillsammans med symfoniorkestern Kungliga Filharmonikerna. Förutom det har han även ett oerhört populärt matlagningsprogram på TV4.

Men hur ser Benjamin på framtiden?

Benjamin Ingrossos om utbrändheten – långvariga hälsokampen

Men en karriär inom musik innebär inte bara galor, albumsläpp, stora spelningar och lyckorus. När Benjamin gästade Carina Bergfeldts, 42, talkshow förra året berättade han för första gången om sin utbrändhet.

Något som programledaren Jenny Alversjö, 48, frågade om i somras när Benjamin var på besök i Nyhetsmorgon-studion. På frågan om han mår bättre idag, svarade han:

– Jo, men det gör jag. Till exempel som med spelningar och så där blir det lätt att man kan bli helt utbränd och så. Men jag har bara tre spelningar i år.

Men spåren från utbrändheten sitter kvar i kroppen och Benjamin är idag uppmärksam på varningssignalerna. Även om han också medger att hans personlighet är ganska rastlös, vilket ibland kan vara problematiskt.

Benjamins tunga sjukdomskamp – första orden om ätstörningarna

Under en uppmärksammad sekvens i tredje avsnittet av Wahlgrens värld deltar benjamin i en diskussion med hans mamma Pernilla Wahlgren, 54, och hans syster Bianca Ingrosso, 27.

– Varför det triggar igång mig är att ni tror att jag någon gång om dagen tänker ”Oj jag är tjock, eller har problem med maten, eller är rädd för kolhydrater eller går och spyr”. Det är varje sekund, av varje dag, berättar Bianca i avsnittet.

Då avbryter Benjamin samtalet och öppnar för första gången upp om hans egen problematik kring mat och ätstörningar.

– Men så har ju jag med. Jag har väl någon slags bulimi jag med, men att jag hetsäter istället för att svälta, säger han.

Bianca berättar senare i en synk att hon länge vetat om Benjamins kamp, men att han valt att inte prata öppet om det, utan handskas med det i det tysta.

– Ja alltså jag har väl alltid vetat att Benjamin också lider av någon form av självhat och prestationsångest. Men han gör det ju mycket mer i tystnad. Så jag tycker att det är väldigt fint av honom att han delar med sig, för det är det inte många som gör, speciellt inte nyblivna vuxna män, säger Bianca.

I avsnitt tre av Wahlgrens värld berättar Benjamin för första gången om hans ätstörningar.

I avsnitt tre av Wahlgrens värld berättar Benjamin för första gången om hans ätstörningar. Detta under en biltur med Bianca och Pernilla.

FOTO: discovery+

Benjamin Ingrosso om att lägga ner karriären: ”Här och nu slutar jag”

Men Benjamins karriär är inte, i detta nu, hotad av hans parallella kamp med den mentala hälsan. Han har ett stort stöd runtomkring sig och är, som sagt, vaksam på varningssignaler.

I systern Biancas senaste vlogg är den viktiga relationen till systern central. De två ses ute på ett glas vin och Bianca har en så kallad frågestund, där hennes följare får möjlighet att ställa frågor som hon svarar på.

Bianca svarar på en fråga och berättar om en pinsam händelse, varpå hon sedan riktar frågan vidare till Benjamin.

– Vad jag gjort som var pinsamt? Det var nog när jag gjorde en Let's dance-intervju på presskonferensen. Jag trodde att alla hatade mig, så jag hade taggarna utåt. Jag var 16 år och hade inte haft en intervju på kanske fyra år. Jag sade så konstiga saker, berättar han.

– Jag sa något i stil med att ”Jag kommer inte vara musikalartist längre. Här och nu slutar jag”, skrattar Benjamin som sedan fortsätter med att återge intervjusvaren där han berättar att han ska bli låtskrivare och inte stå i rampljuset.

Ja, han fick lite konstiga blickar från media, som var där och intervjuade honom inför ett 15 vekor långt TV4-program på bästa sändningstid...

Vi är glada att Benjamin inte lade ner artistkarriären eller livet i rampljuset efter vinsten Let's dance år 2014. Det gissar vi att han också är!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN