LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Benjamin Ingrossos tunga sjukdomskamp – nu berättar han för första gången

20 sep, 2022 
Benjamin Ingrosso och Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso har länge varit öppen med att hon lider av en ätstörning.
Under en diskussion med familjen i Wahlgrens värld avslöjar Benjamin sin egen sjukdomskamp.
Något han kämpar med i det tysta.
Annons
Bianca om på Pernilla Wahlgrens hus: "Inte färdigt"Brand logo
Bianca om på Pernilla Wahlgrens hus: "Inte färdigt"

Bianca Ingrosso, 27, är ett namn som ständigt är på mångas läppar. Hon delar generöst av sig av sitt liv på sociala medier – både med och motgångar.

Nyligen uppdagades det att hon och ex-pojkvännen Phillipe Cohen valt att gå skilda vägar, något Bianca själv bekräftade på sin Instagram.

Något som hon också varit öppen med på sin Youtube-kanal är att hon lider av ätstörningen bulimi. Hon har förklarat att det pågått under många år och att sjukdomen kommer och går.

När Bianca i fjol gästade podcasten Talk to me berättar hon att hennes pappa Emilio Ingrossos fru Åsa Ingrosso var den som först lade märke till hennes sjukdomskamp.

– Det var när jag var i Spanien och vi hade ätit. Hans fru uppmärksammade att jag alltid sprang in på toa och satte på kranen. Då sa hon till min pappa att ”nu måste du gå in och bara öppna dörren och se vad fan det är hon gör egentligen”. Så öppnade han dörren och jag var mitt i mitt kräkande. Mitt i mitt skämmigaste och mitt i mitt riktigaste jag. Då skämdes jag enormt mycket, säger Bianca.

Bianca svarar på kommentarerna om vikten

Nyligen när hon och vännen Lovisa Worge gick ut med en kampanj rasade det in kommentarer om Biancas vikt. Då valde hon att svara på kritiken – och det visade sig handla om något helt annat än hennes bulimi.

Annons

Ser alla era vidriga kommentarer. Nej denna bild är inte RETUSCHERAD i min midja. Jag har alltid haft en väldigt liten och smal midja och jag har inte mått bra på flera månader nu vilket tyvärr resulterar sig i att jag gått ner en del i vikt.” skriver Bianca på sin Instagram och fortsätter:

Jag har även blödande magsår sedan något år tillbaka vilket även det gör att man går ned i vikt. Så nej detta är möjligtvis ett dåligt välmående ni ser i min viktnedgång och ingen retuschering. Så alla kärringar kan lägga av nu.”

Benjamin Ingrosso avslöjar sjukdomskampen

I det tredje avsnittet av Wahlgrens värld kommer diskussionen om Biancas ätstörning på tal mellan Pernilla Wahlgren, Benjamin Ingrosso och Bianca.

Mitt under diskussionen avslöjar Benjamin att han själv också lider av liknande tankar.

– Varför det triggar igång mig är att ni tror att jag någon gång om dagen tänker ”Oj jag är tjock, eller har problem med maten, eller är rädd för kolhydrater eller går och spyr”. Det är varje sekund, av varje dag, berättar Bianca.

Annons

– Men så har ju jag med, säger Benjamin som sitter i baksätet av bilen, och fortätter en stund senare:

– Jag har väl någon slags bulimi jag med, men att jag hetsäter istället för att svälta.

Bianca berättar senare i en synk att hon länge vetat om Benjamins kamp, men att han lider av det mer i det tysta.

– Ja alltså jag har väl alltid vetat att Benjamin också lider av någon form av självhat och prestationsångest. Men han gör det ju mycket mer i tystnad. Så jag tycker att det är väldigt fint av honom att han delar med sig, för det är det inte många som gör, speciellt inte nyblivna vuxna män, säger Bianca.

FOTO: TV4/Youtube

Annons