Benjamins rekordsumma – det fick han för "Let's dance"

Benjamins rekordsumma – det fick han för "Let's dance"

Bianca Ingrosso fick 300 000 för "Let's dance" – men lillebror Benjamin Ingrosso fick mer. Nu avslöjar artisten rekordsumman han fick av TV4. – Det var ju superskönt att som 15-åring få den summan, säger han.

Det var 2014 som Benjamin Ingrosso19, kammade hem vinsten i TV4:s “Let’s dance” tillsammans med danspartnern Sigrid Bernson, 28. Men när kändissonen och artisten fick frågan om att vara med i dansprogrammet var det absolut inte självklart för honom att tacka ja. TV4 tvingades i stället att tjata i flera månader, avslöjar han i podcasten ”Tankar med”, som drivs av Daniel Redgert.

– Jag hade gjort mycket musikaler när jag var liten, men när jag var 13 så ville jag inte mer och fokuserade på skolan. Jag skulle bli den första i familjen att ta studenten, men under hela min första termin ringde de från “Let’s dance”. De ringde säkert 14-15 gånger och jag sa nej varje gång, säger Benjamin Ingrosso i podcasten.

Anledningen till att Benjamin sa nej var att han tyckte att det bara var avdankade gamla stjärnor som ville vara med i programmet. Själv ville han fokusera på skolan och gymnasielektionerna.

– Jag tänkte att “Let’s dance” är det absolut sista jag ska göra. Jag tyckte att det var ett program för sådana som ropar på hjälp för att få upp sin karriär igen. Då kände jag, ska jag komma som en före detta musikalartist när jag bara är 15-16 år? För det andra ropade jag inte på hjälp efter någon karriär, säger han i podden.

LÄS OCKSÅ: Benjamin i panik när hans hemlighet avslöjas: ”Sjukt”

Till slut lyckades TV4 i alla fall snärja Benjamin Ingrosso till programmet, men det hade sitt pris. Bianca Ingrosso har tidigare avslöjat att hon fick 300 000 kronor för att medverka i programmet, men lillebror drog strået längre.

– Jag fick lite mer än Bianca. Jag vill inte säga fel, men jag minns att det var över 400 000 kronor. Det var ju superskönt att som 15-åring få den summan. Mina polare tyckte inte att jag var töntig som var med då, de tyckte att det var skitballt, säger Benjamin i podcasten.

Benjamin Ingrosso och Sigrid Bernson.

Efter vinsten i “Let’s dance” haglade erbjudandena in till artisten. Olika program ville ha honom som deltagare, arrangörer ville ha ut honom på turné. Men Benjamin tackade nej till allting och låste i stället in sig i studion för att skriva låtar.

– Jag fick supermycket samtal, typ “du måste ut på köpcentrumsturné med Let’s dance” och “Så ska det låta vill ha med dig”. Jag tackade nej till varenda grej. Sen började jag skriva musik, säger han och fortsätter:

– Jag hittade mig själv efter “Let’s dance”-bubblan. Jag växte typ tre år på ett halvår där. Jag umgicks bara med vuxna människor och förstod att man inte behöver hålla med om och säga ja till allting.

LÄS OCKSÅ: Benjamin stöttar Bianca i kärlekssorgen: ”Har det tufft”

Foto: IBL

 

 

FRÅN FÖRSTASIDAN