TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Benjamins avslöjande – så tacklar han långvariga hälsokampen

19 jun, 2022 
André Färnsveden
Benjamin från Nyhetsmorgon till vänster. Benjamin på QX-galan till höger.
Artisten Benjamin Ingrosso är nu aktuell med ny musik.
I samband med albumsläppet besökte han Nyhetsmorgon.
Då berättade han om tuffa hälsokampen.
Annons
Benjamin Ingrosso svarar på romansryktet med Frøja WintherBrand logo
Benjamin Ingrosso svarar på romansryktet med Frøja Winther

Benjamin Ingrosso, 24, är son till den svenska ikonen Pernilla Wahlgren, 54. Artisten syns ibland i den populära realityserien Wahlgrens värld, som följer familjemedlemmarna i deras vardagliga liv.

Benjamins huvudsakliga fokus är dock musiken. Han jobbar idag som låtskrivare, musikproducent och artist. Framgångarna är stora. Bara i år har han fått prestigefulla utmärkelser så som Årets HeteroQX-galan och Årets ArtistGrammisgalan.

I fredags släppte han sitt fjärde efterlängtade album, Playlist. Ett album, som enligt honom själv, inte har en röd tråd utan bara är en samling låtar han gillar just nu.

Pernilla i tårar – bryter ihop efter samtalet från sonen: “Han har..”

Några dagar efter Benjamins succé på Grammisgalan gästade Pernilla Wahlgren tv-programmet Efter Fem. Hon berättade då om samtalet från sonen som förde henne till tårar; samtalet där han berättade om utmärkelsen Årets artist.

Annons

– Jag var så stolt. Jag grät, säger hon och fortsätter:

– Det är stort att vara årets artist. Han har alltid drömt enda sen han började med musik om att en dag få vinna en grammis, säger Pernilla under intervjun i programmet.

Vidare berättar hon att även Benjamin var stolt och rörd av priset.

– Han var väldigt stolt och väldigt rörd och väldigt glad och tacksam.

Benjamins avslöjande - så tacklar han långvariga hälsokampen

Men en karriär inom musik innebär inte bara galor, albumsläpp, stora spelningar och lyckorus. När Benjamin gästade Carina Bergfeldts, 42, talkshow förra året berättade han för första gången om sin utbrändhet.

När han nu gästade Nyhetsmorgon, i samband med nya albumet Playlist, fick han tillfälle att prata om hälsokampen igen. Programledaren Jenny Alversjö, 48, frågar om Benjamin mår bättre idag. Varpå han svarar:

Annons

– Jo, men det gör jag. Till exempel som med spelningar och så där blir det lätt att man kan bli helt utbränd och så. Men jag har bara tre spelningar i år.

Under söndagen intog Benjamin Ingrosso Nyhetsmorgon-soffan för att prata om nya albumsläppet.
Under söndagen intog Benjamin Ingrosso Nyhetsmorgon-soffan för att prata om nya albumsläppet.

Men spåren från utbrändheten sitter kvar i kroppen och Benjamin är uppmärksam på varningssignalerna. Även om han också medger att hans personlighet är ganska rastlös, vilket ibland kan vara problematiskt.

– Jag märker själv nu när sommaren kommer att jag känner av att ”Shit, nu har man jobbat väldigt mycket under de här två, tre åren”, säger Benjamin.

Vidare berättar han att han har nya planer för den här sommaren. Han ska göra något han inte gjort på flera år, nämligen ta en välbehövlig semester.

– Efter Lollapalooza, då om två veckor, så ska jag ha ledigt i en månad. Och jag känner det i min kropp att det ska bli väldigt skönt!

FOTO: TV4, TT/Christine Olsson

Annons