hänt exklusivt

Idol-Julien om relationen till Darin – avslöjar hemliga samtalen

Julien och Darin

Balettdansaren Julien Keulen gör succé i Idol 2022.
På fredag tävlar Julien med en Darin-låt och nu bekräftar han för Hänt den okända kopplingen till artisten.
– Jag är också stolt över honom, säger Julien till Hänt.
Idol-Ida Hallquists kamp bakom kulisserna – timmarna innan fredagsfinalen: ”Problem”
0:36

Efter reklamen: Idol-Ida Hallquists kamp bakom kulisserna – timmarna innan fredagsfinalen: ”Problem”

(0:36)

Slå på ljud

Julien Keulen, 25, är en av deltagarna som tagit sig hela vägen till fredagsfinalerna i Idol 2022. Inför den första fredagsfinalen visade sig flera av idolerna ha röstproblem, något som de fightades med bakom kulisserna.

Julien Keulens kamp inför tredje fredagsfinalen: ”Lite jobbigt”

Nu närmar sig den tredje fredagsfinalen och rösterna verkar åter vara på banan igen, däremot står deltagaren Julien för en stor utmaning. Den holländska balettdansaren ska nämligen sjunga på svenska, något som han inte är helt bekväm med.

– Det går jättebra nu men jag är lite nervös för att jag måste sjunga på svenska. Det är lite jobbigt, att ge en invandrare ett svenska-tema, kanske så att han kan åka ut. Det känns lite så. Nej, men det kommer bli bra, jag är taggad för jag ska köra en Darin-låt, säger han till Hänt.

Var det självklart för dig att köra en Darin-låt?

– För mig var det självklart. Jag kan bara två låtar på svenska. En säng av rosor och Säg mig vart du står. Jag skrev direkt till musikredaktören att jag måste köra den här låten.

Okända mötet mellan Darin och Julien: ”Så snygg”

Det visar sig att Julien till och med har behövt ta kontakt med Darin då han ska genomföra några ändringar i låten.

– Jag ska också sjunga lite på Holländska, bara lite lite. Jag frågade Darin om det är okej, eller inte jag men musikredaktören frågade hans manager och Darin. De har alla godkänt så det är kul, säger Julien.

Inte nog med de okända samtalen så har Julien faktiskt träffat Darin vid ett tidigare tillfälle – ett möte som Julien sällan glömmer.

– Jag träffade honom en gång på operan, när jag jobbade på operan som dansare. Han var där och vi sa hej. Han är så snygg och jag är också stolt över honom för han kom ju ut typ när han släppte En säng av rosor. Jag var stolt över honom att han kunde vara sig själv, så det är därför också. Det betyder mycket för communityn, det är viktigt att ha förebilder.

Hur var mötet när du fick träffa honom?

– Jag blev starstrucked. Men han skulle inte komma ihåg det, bara jag. Men det var kul.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN