Idolernas kamp bakom kulisserna – krisdraget timmar innan: ”Oroväckande”

Ida Halllquist, Albin Tingwall och Ruby

Årets första fredagsfinal närmar sig med stormsteg men flera av idolerna kämpar med hesa röster.
Timmar innan sändningen tvingas nu Albin ta till ett krisdrag.
– När jag försöker sjunga så kommer det inget ljud, säger han till Hänt.
Albins kamp bakom kulisserna – skräcken inför fredagsfinalen: ”Oroväckande”
0:44

Efter reklamen: Albins kamp bakom kulisserna – skräcken inför fredagsfinalen: ”Oroväckande”

(0:44)

Slå på ljud

Under fredagskvällen har det blivit dags för den första fredagsfinalen i Idol 2022. Efter stenhård konkurrens har nu elva deltagare tagit sig hela vägen fram till det livesända tävlingsmomentet som sänds på fredagarna.

Vecka efter vecka kommer en deltagare att tvingas lämna tills en av dessa elva står som segrare av Idol 2022.

Nu hotas idolernas första fredagsfinal! Varför?

Ruby och Idas oro – problemet på Idol-hotellet

När Hänt träffat deltagarna under programmets pressdag visar sig flera ha stött på patrull med sina röster. Det är en hel del oro inför hur fredagsfinalen ska gå. Ruby Lindén, 16, är en av deltagarna som har krångel med rösten.

– Jag var hes i onsdags men jag har fått väldigt mycket tips och tricks från våran coach på hur vi kan lösa det. Jag har ångat min röst så det känns lite bättre nu men jag har fortfarande saker jag måste göra, säger Ruby.

Har du varit sjuk eller vad beror det på?

– Det handlar nog mest om dålig luft man andas in. Det är väldigt torr luft på hotellet som vi bor på. Så man får försöka lösa det på något sätt, därför har vi fått det här med att vi ska ånga halsen med te och så.

Vera Arkelid, 25, har fått en luftfuktare av sin mamma att ha på hotellet efter att, precis som Ruby, fått rösten påverkad av hotelluften.

– Det är fett torrt på hotellet i luften. Det har varit ett ständigt problem som också har varit känt sedan tidigare. Men så är det med hotel, det är AC och de måste ha luftkonditionering men det blir svårt för oss som måste ha extra mycket fukt, säger hon.

Även Ida Hallquist, 28, märker att rösten inte är som den brukar.

– Den mår inte jättebra faktiskt. Jag har inte ont i halsen utan jag är bara hes. Jag tror att jag har något problem, trånga luftrör. Min pappa skickade pulmicort till Stockholm igår som jag ska börja med, säger hon.

Albin tvingas ändra om inför fredagsfinalen – krisdraget

Någon som Ida kommit nära under Idol-tiden är Albin Tingwall, 19, och det är kanske han som visar sig ha det allra tuffast.

– Läget är bra i övrigt men det är min röst som är lite borta. Jag sov två timmar igår natt och det kan väl ha bidragit lite till att jag inte återhämtat mig helt. Jag har haft lite stress över det men jag tror att med lite hjälp från våran sångcoach och mycket vila så tror jag att det kommer att lösa sig, säger Albin.

Hur går tankarna, är du stressad?

– Ja det är lite oroväckande för jag kan knappt prata och när jag försöker sjunga så kommer det inget ljud.

När Hänt når Albin bara timmar innan det är dags att kliva upp på scenen berättar han om krisdraget han har gjort.

”Jag har gjort lite ändringar i låten så att jag ska klara av att sjunga den men är inte helt bra i rösten”, skriver Albin i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN