ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Idol-Tess Gustafsson om relationen till Filip Lamprecht

26 aug, 2021 
Filip Lamprecht, Tess Gustafsson
Tess Gustafsson var en av deltagarna i Idol 2020 och vad man kanske inte visste om henne är att hon och Filip Lamprecht är släkt!
Nu berättar Tess för Hänt om den okända relationen till Let's dance-vinnaren.
– Han har min stöttning, säger Tess.
Annons
Möt Idols nya jurymedlem – Katia MosallyBrand logo
Möt Idols nya jurymedlem – Katia Mosally

Tess Gustafsson, 19, gjorde stort avtryck i tv-rutan förra året när hon ställde upp i Idol. Till en början gick allt som på räls, men inför den allra sista uttagningen till fredagsfinalerna föll hon på målsnöret.

Sättet som Tess åkte ut på blev snabbt kritiserat, då många fans ansåg att hon borde fått en given plats bland de 13 finalisterna. Det var nämligen första gången i Idols historia som man hade 13 finalister istället för tolv. Så därför verkade det först som att både Tess och Paulina Pancenkov hade åkt ut.

Men på scenen ställdes det fram en extra stol och den oväntade ändringen gjorde att Paulina fick ta den sista finalplatsen.

Tess egna ord om snöpliga utgången i Idol 2020

Nu berättar Tess för Hänt om hur det egentligen var att åka ut på det sättet.

– Väl på scen, när den sista platsen blev tilldelad Paulina, var mitt hjärta fyllt med värme. Där och då spelade det inte någon roll om det var jag eller dem som gick vidare. Vi hade en sån gemenskap och glädje för varandra, deltagarna emellan, att det egentligen handlade om att vi inte ville skiljas åt, säger Tess till Hänt.

Annons

Däremot kan hon nu i efterhand tycka att produktionen kunde ha skött saker och ting på ett lite bättre sätt.

– I efterhand kan jag tycka att det var fel av produktionen att låta mig stå ensam kvar, utan någon stöttande hand bredvid. Och för att se förbi jantelagen litegrann, så tycker jag väl även att jag hade sångrösten för att åtminstone kvala in till fredagsfinalerna. Men för att inte glömma, det är ett tv-program och det finns säkert mängder av anledningar som spelar in, utöver att ha en bra sångröst, säger hon.

Tess Gustafsson
Tess sjöng You are the reason

Så är Tess relation till Filip Lamprecht

När Tess var med i Idol fick man veta vem hennes mamma var – nämligen ingen mindre än elitidrottaren Erica Johansson, 47. Efter uppbrottet från Tess pappa Stisse Gustafsson fann Erica kärleken i Filip Lamprechts, 24, pappa Martin Lamprecht, 57. Tillsammans fick de dottern Wilda Lamprecht, 13.

Annons

Filip och Wilda är alltså halvsyskon, eftersom de har samma pappa. Detta, i sin tur, leder ju till att Filip och Tess är bonus-syskon! Nu berättar Tess om relationen till bonus-brorsan Filip Lamprecht.

– Martin är min lillasysters pappa och vi hörs då och då. Eftersom vi inte bor tillsammans längre så minskar ju den vardagliga kontakten, vilket inte är så konstigt, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Filip och jag har sällan kontakt, men vi finns alltid som stöttepelare på håll. Han har min stöttning i allt han tar sig an och jag är glad för de framgångar han nått de senaste året.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons