Därför känner du igen Tess Gustafsson i Idol 2020

Därför känner du igen Tess Gustafsson i Idol 2020

Tess Gustafsson gjorde en fantastisk audition för Idol-juryn och nu är hon vidare till topp 20.
Men tv-tittarna kan känna igen henne från ett helt annat sammanhang.
Även Tess mamma Erica Johansson känns bekant!

Äntligen är en ny säsong av Idol igång. I år blir det lite annorlunda eftersom inspelningen påverkats av restriktionerna kring den pandemi som råder just nu runt om i världen. Men en tjej som tog sig till audition i Göteborg, trots enorm nervositet var Tess Gustafsson, 17, från Landvetter.

– Jag har alltid tyckt om att sjunga. Men innan jag var 14 år så har jag haft så mycket scenskräck. Jag kunde inte sjunga framför mamma, inte för pappa, inte för någon, berättar Tess i programmet och fortsätter:

– Om någon hörde mig så började jag gråta. Så jag har aldrig satt upp något mål, just för att jag har varit så rädd för att sjunga framför folk.

På plats är även mamma Erica Johansson som stöttar sin dotter. Dock har hon själv inte hört Tess sjunga så länge, vilket det finns en anledning till.

– Det var väl fram tills för bara fyra år sedan som man faktiskt fick höra när hon sjöng. Annars så stängde hon in sig i rummet och jag försökte smyga utanför och spela in. Men hon hade något slags sjätte sinne, säger mamma Erica Johansson och förklarar att Tess då ropat att hon hört sin mamma och då genast slutat sjunga.

Men tittarna kan ha sett till Tess tidigare, även mamma Erica. Dock i ganska så olika sammanhang!

Tess karriär innan Idol

Tess är aktiv på sociala medier och kallar sig själv för Youtuber. Inte konstigt om tv-tittarna kan ha sett henne förut då hon har över 64 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal.

Tess gustafsson på youtube

FOTO: Youtube

Men det är inte bara på Youtube som Tess har en stor följarskara. Även på Instagram under namnet tessgustafsson går det riktigt bra för sångerskan. Där har hon över 74 000 följare som stöttar och peppar när Tess delar med sig av vardagslivet i västra Sverige.

Tess Gustafssons mamma Erica Johansson

Visst att många kan känna igen Tess från Youtube, men även mamma Ericas ansikte är väl bekant för många.

Erica Johansson Tess Idol

FOTO: TV4

Erica Johansson, 46, har synts till i många tv-sammanhang då hon är en svensk före detta friidrottare. Specialiteten var längdhopp och under sin karriär som aktiv sportstjärna vann hon guld i junior-VM och inomhus-EM. Personliga rekordet sträcker sig ända till 6,99 meter, något som noterades år 2000.

Efter karriärens slut har Erica medverkat i SVT:s succéprogram Mästarnas mästare år 2008.

Erica Johansson i Mästarnas mästare

FOTO: SVT/Johan Paulin/TT

Nu håller vi alla tummar för att det går bra för Tess i Idol!

FOTO: TV4

LÄS GÄRNA: Därför känner du igen Pontus Bäck i Idol 2020

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!