Idol-Nikes kraftiga känslostorm – det tittarna inte fick se: ”Lite för mycket”

Nike Sellmar

Den första rafflande fredagsfinalen har äntligen gått av stapeln!
Nike Sellmar är en av de idoler som fått fantastisk respons från tittarna.
Nu berättar hon med egna ord om känslostormen i kulisserna.
Ruby Lindéns rädsla inför fredagen – efter TV4:s plötsliga beslut
0:29

Efter reklamen: Ruby Lindéns rädsla inför fredagen – efter TV4:s plötsliga beslut

(0:29)

Slå på ljud

Årets säsong av tittarfavoriten Idol är äntligen tillbaka i rutan och under fredagen var det dags för den första fredagsfinalen – och det blev minst sagt en rafflande sådan.

Kvällens tema var ”Det här är jag” och idolerna sjöng låtar som representerade dem själva. Tittaren fick höra allt från 60-tal till de senaste hitsen och stämningen var på topp hos såväl publiken som idolerna själva.

Det bjöds dessutom på årets första Halleluja-moment av Kishti Tomita – bara det är en höjdpunkt i sig! Den som fick ta emot det var ingen mindre än Nike Sellmar som under kvalveckan fick både stående ovationer och fantastiska hyllningar.

Men Idol-bubblan som deltagarna lever i är för många inte bara en dans på rosor. Saknad efter familj, en hög press att prestera vecka efter vecka och en helt ny vardag kan minst sagt framhäva stress.

Under fredagen var det flera tittare som reagerade på att Ida Hallquist verkade aningen låg och i programmet berättade hon att saknaden efter sina barn är stor.

Orosmomentet inför första fredagsfinalen

Inför veckans stora fredagsfinal var det flera av deltagarna som kände en stor oro inför att rösten skulle hålla när det väl gäller.

– Jag var hes i onsdags men jag har fått väldigt mycket tips och tricks från våran coach på hur vi kan lösa det. Jag har ångat min röst så det känns lite bättre nu men jag har fortfarande saker jag måste göra, berättade Ruby för Hänt under onsdagens pressträff.

Även Vera Arkelid, som tvingades lämna tävlingen under fredagen, berättade om problematiken kring luften på hotellet som gör dem hesa.

– Det är fett torrt på hotellet i luften. Det har varit ett ständigt problem som också har varit känt sedan tidigare. Men så är det med hotel, det är AC och de måste ha luftkonditionering men det blir svårt för oss som måste ha extra mycket fukt, säger hon.

Nikes egna ord om responsen hon fått: ”Lite för mycket

Nike som fullkomligt har fångat tittarnas hjärtan har mötts av en fantastisk respons. När hon entrade scenen under fredagen kändes det som att taket lyfte i studion.

När Hänt pratar med henne förklarar hon att hon är överväldigad – men att det nästan är för mycket på samma gång.

– Jag har faktiskt väldigt väldigt svårt att ta in den. Det är lite för mycket på en och samma gång. Så min kropp låser sig och bara ”Skydda dig själv, skydda dig själv”, säger Nike och fortsätter:

– Men det är så mycket kärlek, men det är så otroligt mycket på samma gång. Så man blir ju såhär ”Vad ska jag göra med all den här kärleken?” Man har ingen aning. Men jag är så så tacksam för att det är så många som tycker om mig.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN