Kishti Tomita lämnar – beskedet mitt under Idol 2022

Kishti Tomita

Kishti Tomita har suttit i Idol-juryn i princip alla år sedan starten år 2004. Nu berättar hon att hon kommer lämna mitt under säsongen.
Ödesbesked: Då kommer Peter Swartling tillbaka till Idol
0:23

Efter reklamen: Ödesbesked: Då kommer Peter Swartling tillbaka till Idol

(0:23)

Slå på ljud

Kishti Tomita, 58, är en välkänd person för Idol-tittarna. Hon har suttit i Idoljuryn i nio år. När programmet hade premiär år 2004 var hon på plats och satt kvar fram tills 2007. Tio år senare, 2017, var hon återigen tillbaka i juryn och har varit med varje år sedan dess.

Sedan 2011 är Kishti tillsammans med maken Souleymane Toure, 38. Paret hade en paus under en tid men hittade sedan tillbaka till varandra och idag är det bättre än någonsin mellan paret.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så träffade Kishti 20 år yngre maken

Kishti och Souleymane träffades i hans hemland Senegal – där Kishti Tomita höll i kurser i afrikansk sång och röstmeditation och via gemensamma vänner lärde paret känna varandra på internet.

Enligt Expressen ska det ha varit hans röst som fick henne på fall.

– Om man är väldigt att man sjunger och att röster är väldigt viktigt så kan det bli så. Beroende på vilket sammanhang man är så i grunden talar vi människor från olika ställen i energi i kroppen. En del människor talar bara i från intellektet, en del talar i från makt, politiker eller så. Sen kan man höra någon prata i från det sensuella, sa hon till tidningen och fortsatte:

– Jag kände att hans tal kom rakt från hjärtat, även när han pratade med andra människor inte bara med mig.

Nu är det Idol 2022 som gäller för Kishti och på fredag drar de första fredagsfinalerna igång! Det har varit några intensiva Idol-veckor med auditions från Stockholm, Göteborg, Malmö och Åre. Efter det följde ett extra-insatt moment som hette Sista steget och efter det följde den traditionella Kvalveckan. Nytt för i år är att kvalveckan sändes direkt från Kungsträdgården och tittarna kunde komma dit och titta gratis.

Kishti Tomita lämnar Idol – mitt under säsongen

När Kishti gästar Bathina Philipsons, 44, podcast Bathinas skilda möten berättar Kishti att hon kommer lämna Stockholm efter Idol-finalen.

– Men du åker väl till Senegal ellerhur? Du åker ju så fort Idol-säsongen är över?, säger Bathina i podden.

– Ja, ja om jag inte åker upp, jag älskar ju Lappland och snön också. Man får liksom dela sin tid, men nu bygger vi ju så nu är det ingen mening för mig att åka ner till Senegal och vara mitt i ett bygge liksom. Så då får maken åka ner själv, förklarar Kishti.

Den här säsongen av Idol är lite kortare än vanligt, detta beror på fotbolls-VM i Qatar. Så när Kishti lämnar i november kan många tro att det är mitt under säsongen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN