hänt exklusivt

Idol-Idas sjukdomsbesked – upptäcktes mitt under Idol

Ida Hallquist

Inför den första fredagsfinalen var det flera av deltagarna som upplevde problem med rösten.
Nu har Ida dessutom fått ett sjukdomsbesked – mitt under Idol-resan.
Aldrig känt” berättar hon för Hänt.
Idol 2022 – Se idolernas stjärntecken här
0:23

Efter reklamen: Idol 2022 – Se idolernas stjärntecken här

(0:23)

Slå på ljud

Idol 2022 är nu mitt uppe i en rafflande säsong. Förra fredagen var det äntligen dags för elva deltagare att entra scenen för att uppträda live under de klassiska fredagsfinalerna.

Det innebär att en idol redan nu tvingats lämna tävlingen efter att ha fått minst röster av tittarna.

Och röstningssystemet är faktiskt något som blivit förändrat från fjolårets säsong som blev hårt kritiserat. Detta har nu TV4 tagit till sig av och tagit tillbaka röstningssystemet som det var innan ändringen – vilket innebär att deltagarna får reda på om de går vidare eller ej samma fredag som de uppträder.

I fjol fick idolerna istället reda på den kommande fredagen om de skulle få framföra sin låt eller inte. Detta för att även de tittare som inte kunde följa fredagsfinalen live skulle ha möjlighet att påverka röstningen.

Deltagarnas oro inför första fredagsfinalen

Vi är redan inne i den andra fredagsfinal-veckan och nu har flera av deltagarna upplevt problem med rösten – något som varit ett stort orosmoment.

Inför den första fredagsfinalen hade bland annat Ida Hallquist, 28, problem med rösten.

– Den mår inte jättebra faktiskt. Jag har inte ont i halsen utan jag är bara hes. Jag tror att jag har något problem, trånga luftrör. Min pappa skickade pulmicort till Stockholm igår som jag ska börja med, berättade Ida för Hänt inför den första fredagen.

Idas sjukdomsbesked – mitt under Idol-säsongen

När Hänt träffade henne i onsdags berättade hon att hon fått ett sjukdomsbesked som kan komma att påverka hennes röst. Hon har nämligen astma – något hon varit omedveten om tidigare.

– Suss här, vår sång-coach hör att jag har astma och det är ingenting jag har vetat om förut så jag har börjat med en astmamedicin men den hinner nog inte hjälpa helt nu, utan det blir kanske till nästa vecka om jag är kvar. Men jag kommer iallafall få ut något.

Samtidigt berättar hon att det inte är något hon lidit av och därför inte kollat upp det.

– Nej, jag har inte kollat upp det, men Suss bara vet det och folk har alltid sagt det för att jag blir hes så lätt men jag har aldrig känt att det har stört mig.

Hoppas verkligen att medicinen hjälper framöver och att det inte påverkar hennes sångröst!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN