Vem åkte ut ur Idol 2022 i fredags?

Juryn och programledarna i Idol 2022.

Idol 2022 är igång med fredagsfinaler. Vecka för vecka är den en deltagare som får lämna programmet.
Här kan du läsa vem som fick lämna Idol i fredags!
Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022
0:21

Efter reklamen: Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022

(0:21)

Slå på ljud

Vecka för vecka tar sig deltagarna i Idol 2022 ett steg närmre den stora Idolfinalen den 25 november i Tele2 Arena.

Turnén med auditionen har varit i Stockholm, Göteborg, Malmö och Åre. På varje stopp har juryn som består av Anders Bagge, 54, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Kishti Tomita, 58, hittat nya stjärnskott och gett dem en guldbiljett.

Vad är det Idolerna tävlar om i Idol? Den som tar hem vinsten får ett skivkontrakt med ett av världens största skivbolag, Universal Music.

Nya moment i Idol 2022 – Sista steget och Beskedet

I årets Idol kommer tittarna få följa när Idolerna skulle genomföra två nya moment. Under musikfestivalen Way out west i Göteborg tidigare i augusti spelades Sista steget där deltagarna framförde gemensamma duetter, så kallade ”colabs”.

– Företeelsen med ”colabs” toppar världslistorna just nu där två stjärnor möts i en gemensam duett. Det blir en större utmaning i år att gå hela vägen. De måste kunna samarbeta, både lyfta sig själv och någon annan. För varje år har kvaliteten höjts på deltagarna och vill vi hitta dem som är redo att bli Sveriges nästa stjärna. Det är superroligt att vi får in detta nya moment Idol, säger jurymedlemmen Kishti i ett pressmeddelande.

Det nya momentet, Sista steget, sändes på TV4 och TV4 Play den 15 september. Direkt efter sändningen kom även Beskedet i ett unikt dubbelavsnitt där juryn då berättade vilka som gått vidare i tävlingen och ett steg närmre kvalveckan i Idol.

Det var inte bara Sista steget och Beskedet som är nytt för årets säsong. I år sändes kvalveckan live med publik på plats i Kungsträdgården i Stockholm.

– Det blir mer nerv och mer artisteri på riktigt när Idolerna får möta publiken direkt. Jag ser fram emot att välkomna alla till Kungsträdgården, säger programledaren Pär.

Vem åkte ur Idol 2022 i fredags?

Nu är fredagsfinalen av Idol igång och varje fredag får Idolerna framträda med en ny låt som sedan bedöms av juryn.

Tittarna hemma i tv-sofforna har möjlighet att rösta på sin favorit för att säkerställa att just den ska få fortsätta sjunga i en vecka till.

Här är topp 11 som tävlar i fredagsfinalerna av Idol 2022:

 • Ida Hallquist, 28, från Kil.

 • Albin Tingwall, 19, från Sigtuna

 • Klara Almström, 18, från Spånga

 • Julien Keulen, 25, från Språnga

 • Luka Nemorin, 21, från Kristinehamn

 • Carneb Toubia, 25, från Habo

 • Sebastian Rydgren, 19, från Järfälla

 • Ruby Lindén, 16, från Skövde

 • Caroline Ellingsen, 20, från Svedala

 • Vera Arkelid, 25, från Berlin

 • Nike Sellmar, 27, från Piteå

Så vem åkte då ut under fredagsfinalen i Idol den 30 september?

Avsnitt 1 – 30 september
I fredagsfinalen av Idol 2022 fick Vera Arkelid lämna efter att ha fått minst röster av tittarna.

Avsnitt 2 – 7 oktober

I den andra fredagsfinalen var temat ”Blast from the past”. När rösterna var räknade stod det klart att Carmen Toubia var den andra deltagaren att lämna programmet.

Avsnitt 3 – 14 oktober

I den tredje fredagsfinalen var temat Svenska hits. Under kvällen blev det Caroline Ellingsen som fick lämna programmet.

Avsnitt 4 – 21 oktober

I den fjärde fredagsfinalen var temat filmmusik. I slutet av kvällen stod det klart att det blev Ruby Lindén som fick minst röster, men hon räddades av juryns livboj. Därav åkte ingen deltagare ut under den fjärde fredagsfinalen.

Avsnitt 5 – 28 oktober

I den femte fredagsfinalen var det dags för duetter. Idolerna blev alla tilldelade varsin känd artist som de sjöng ihop med. I slutändan blev det Ruby Lindén och Julien Keulen som fick lämna programmet.

Avsnitt 6 – 4 november

I den sjätte fredagsfinalen fick idolerna framföra två låtar var. Den första var en cover som även skulle släppas på musiktjänsten Spotify. Men den andra fick de inte bestämma själva, utan juryn bestämde vilka låtar idolerna skulle framföra. Det var Luka Nemorin och Ida Hallquist som hängde löst, och i slutändan var det just Ida som fick minst röster – och därmed lämnade programmet.

Avsnitt 7 – 11 november

I den sjunde fredagsfinalen var det Luka Nemorin som fick lämna programmet. Kvällens tema var Kärlek.

Avsnitt 8 – 18 november

I det näst sista avsnittet, innan den stora finalen, var det Sebastian Rydgren och Klara Almström som fick lämna programmet.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN