IdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdol
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Därför känner du igen Agnes Liza Frisk i Idol 2023 – stödet från Lotta Engberg

04 sep, 2023 
Lotta Engberg och Agnes Frisk
Agnes Frisk är en av de sökande i Idol 2023 och kanske har du sett henne tidigare?
I en intervju med Hänt berättar hon nu om programmen hon medverkat i innan Idol samt om stödet från Lotta Engberg.
– Hon är fantastisk, säger Agnes till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Premiär för Idol 2023 – här är allt vi vet om årets programBrand logo
Premiär för Idol 2023 – här är allt vi vet om årets program

Idol 2023-gänget har begett sig vidare neråt i landet, närmare bestämt till Malmö. Musiktävlingen börjar precis som tidigare år med att ett antal sökande genomför sina auditions för att sedan antingen tvingas lämna tävlingen redan här eller ta sig vidare till slutaudition.

Därför känner du igen Agnes Frisk – har tävlat i Talang

En av de sökande i Malmö är Agnes Frisk, 17, och kanske är det så att du tror dig sett Agnes på tv-rutan tidigare? Det är mycket möjligt att hon är ett bekant ansikte då hon tävlade i Talang 2020.

– Jag började jobba med musik när jag var 12. Jag var med i Talang när jag var 13 år, då sökte jag i mitt riktiga namn Agnes Frisk men jag har ett artistnamn nu så jag går under Liza. Talang var den bästa starten jag kunde göra och det var en sjukt bra förberedelse för Idol. Där gick jag till semifinalen och blev tyvärr utslagen av en hund, men det var jättekul verkligen, säger Agnes till Hänt.

Annons

Inte nog med tidigare medverkan på TV4 så har Agnes eller Liza som hon numera kallar sig även uppträtt med flertal stora artister.

– Jag hade ett år 2019 där det var flera spelningar i Sverige och då var det mycket med Samir och Vikor, Theoz och Dolly style. Det var en fantastisk upplevelse, jag var väldigt liten då så jag var inte så erfaren eller utvecklas på scenen men jag älskar ju det här och brinner för det här.

Lotta Engbergs stöd – Agns Frisk uppträdde i Bingolotto

Utöver Talang har hon dessutom uppträtt i Bingolotto och även om det var ett par år sedan så var det just Lotta Engberg, 60, som ledde skutan även på den tiden.

– Det är så sjukt för jag kommer inte ihåg varför jag lyckades ta mig dit. Jag tror jag fick ett erbjudande av några jag jobbade med då. Så då var jag där och sjöng. Det var Lotta Engberg som programledde. Det var kul, det var mitt första live-tv-gig, säger Agnes.

Fick du bra stöttning av Lotta?

– Ja gud ja, hon är fantastisk. Ett proffs verkligen.

FOTO: TV4/TT

Annons