avslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjar
Idol 2023 marknadsföring banner

Idol-Fredrik "Cowboy" Lundman har blivit singel – egna orden om uppbrottet

27 jan, 2022 
FREDRIK LUNDMAN
Idols alldeles egna cowboy, Fredrik Lundman, gjorde succé i Idol 2021. Sedan dess har karriären fortsatt i rätt riktning och nu väntar Nashville för artisten! Men för två månader sedan blev han singel.
Annons
Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han fira
Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han fira

Fredrik Lundman, 29, var en av artisterna i Idol 2021 och svenska folket fick se sin "Swedish cowboy" leverera vecka efter vecka. Fredrik har ju hållit på med musik i över tio år så vid det här laget har han en etablerad fan-skara.

Redan under Fredriks audition i Umeå bjöd han på underhållning i världsklass. Han hade nämligen lovat fansen att bada i Umeälven ifall han gick vidare. Så efter att han fått sin guldbiljett var det bara att hoppa ner i vattnet och ta ett dopp!

– Jag ska bli världens största country-artist och det finns inget som kan stoppa mig!, sa Fredrik inför sin audition i Umeå.

FREDRIK LUNDMAN
Fredrik hoppade ner i vattnet – med kläderna på!

Dramatiken när Fredrik åkte ur Idol 2021

Sedan dess har Idol-resan gått som på räls för Fredrik och det har varit minst sagt händelserikt. Så pass mycket att det snackades om honom även efter det att han åkte ur tävlingen.

Annons

Många tittare upplevde nämligen tekniska problem och att de skulle ha kommit fram till Lana Sulhavs, 23, telefonsvarare, när de egentligen ville rösta på Fredrik.

”Ringde på Fredrik men mina röster gick till Lana varje gång. Hur är det möjligt?”, skrev en tittare.

”Vad är detta? Försökte rösta på Fredrik men fick bara rösta på Lana? Vilken skandal”, skrev en annan.

Vad som egentligen hände kommer vi nog aldrig få svar på. Även Fredrik valde att inte tänka för mycket på saken och i en live-sänd intervju med Hänt berättade han mer om situationen.

– Det kommer vi tyvärr aldrig få reda på. Men jag vet att det är jättemånga fans som skrivit till mig att de ringde mitt nummer men att de istället kom till Lanas telefonsvar. Jag kan inte säga någonting, jag ringde aldrig mitt nummer jag har aldrig heller röstat på mig själv eller någon. Jag vill inte rösta, sa Fredrik då.

Annons

Det gör Fredrik "Cowboy" Lundman idag

När Hänt når Fredrik berättar han nu att det fortfarande är full rulle i hans liv och det är massa spelningar och gigs som står på agendan. Dessutom har han fått kontakt med en av Dolly Partons låtskrivare!

– Hon är fortfarande i USA, men ska komma över till Sverige. Hon har ju följt min Idol-karriär tydligen, från USA! Hon gillar mitt artisteri och det jag gör för countrymusiken i Sverige och Europa. Så hon vill jättegärna skriva med mig och sedan får vi se vad som händer!, säger Fredrik till Hänt och fortsätter:

– Det är bara en tidsfråga om det kommer ske i februari eller mars. Ingen aning, det sker när det sker. Det kanske blir jag som åker över till USA, vem vet?

Under Fredriks Idol-resa hade han flickvän, men nu berättar han för Hänt att förhållandet är över.

– Det är slut sedan två månader tillbaka och jag har flyttat till Stockholm. Mitt förhållande tog slut för två månader sedan och jag har flyttat ner till Nykvarn, utanför Södertälje, berättar han för Hänt.

Annons

Mer om varför Fredrik och ex-flickvännen gjorde slut väljer han att inte gå ut med offentligt.

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons