Därför umgås inte Idol-Albin med familjen

Albin Tingwall

Idol-bubblan är minst sagt påtaglig för deltagarna.
Nu berättar Albin om varför han gärna undviker att åka hem och hälsa på sin familj under resan.
Idol-Nike Sellmans barnbesked med artisten
0:37

Efter reklamen: Idol-Nike Sellmans barnbesked med artisten

(0:37)

Slå på ljud

Inför fredagens program av Idol så återstår det sex stycken som tävlar om att stå som vinnare i den största Idol-finalen någonsin som kommer att gå av stapeln i Tele2 Arena.

Kvällens fredagsfinal är aningen speciell – idolerna kommer nämligen att framföra två låtar var. En av låtarna är en cover som kommer spelas in och släppas på Spotify och den andra är juryns val. Vid kvällens slut ska sex idoler bli fem och den stora finalen närmar sig med stormsteg.

Förra fredagen var lite extra emotionell då två av idolerna tvingades lämna tävlingen. Detta på grund av att Ruby Lindén veckan innan fick livbojen från juryn som räddade kvar henne från att åka ut.

Idol-Luka om att han håller sig borta från gruppen

Men Idol-bubblan är ju betydligt mer än att bara sjunga och stå på scenen. Deltagarna bor tillsammans på hotell under hela tävlingen och kommer väldigt nära varandra under hösten.

De syns vara ute på event, göra aktiviteter ihop och umgås på varandras hotellrum. Men i en intervju med Hänt berättar Luka Nemorin, 21, att han håller sig mycket för sig själv.

– Det är inte så att vi gillar olika utan handlar mer om att de är lite estetare de flesta och gillar musikal och sånt där. De är mer inne i det och jag är ingen musikalmänniska och estet så. Jag gillar att vara mycket för mig själv också.

Innebär det att du drar dig undan från gruppen?

– Ja precis, jag gillar att hålla fokus på det jag behöver hålla fokus på.

Därför undviker Albin Tingwall att hälsa på hemma

Men för Albin Tingwall verkar det snarare vara lite tvärtom. Trots att han kommer från Stockholm berättar han att han är en av de som träffar sina föräldrar minst under resan.

– Jag träffar ju mina föräldrar kanske mindre än några andra stockholmarna gör för de kanske är mer taggade på att åka hem. Jag känner mer att de gångerna jag har åkt hem så har jag mått så dåligt när jag kommer tillbaka av den anledningen att jag kommer hem, slappnar av och kommer in i verkligheten. Och sen när jag kommer tillbaka till hotellet sen igen så känns det riktigt dåligt att vara tillbaka, berättar Albin för Hänt.

Han säger att han slipper saknaden lite om han undviker att åka hem.

– Jag saknar mina vänner och min familj och den saknaden slipper jag lite ifall jag inte åker hem. För då är det ju såhär ”jag har synk här, och rep där” så då hinner jag inte riktigt tänka.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN