hänt exklusivt

TV4-produktionens okända förbud – därför isoleras Idol-Ruby

RUBY LINDÉN

Ruby är yngst av alla i Idol 2022. Nu berättar hon för Hänt om ett förbud som gör att hon måste isoleras.
– Då inkluderar ju det att ta hand om mig, säger Ruby till Hänt.
Ruby Lindéns rädsla inför fredagen – efter TV4:s plötsliga beslut
0:29

Efter reklamen: Ruby Lindéns rädsla inför fredagen – efter TV4:s plötsliga beslut

(0:29)

Slå på ljud

Fredagsfinalerna i Idol 2022 är i full gång och hittills har vi fått se två idoler lämna tävlingen. Det är inga mindre än Vera och Carmen som fått lämna tävlingen och nu återstår det att se vem som blir den tredje idolen att tvingas lämna tävlingen.

Efter den tredje fredagsfinalen blev det till slut Caroline som tvingades lämna.

I vanlig ordning är det en bred mix av deltagare i årets upplaga av den populära musiktävlingen. Någon som utmärker sig i år för sin ålder är Ruby, 16. Nu berättar hon för Hänt hur hon ser på förutsättningarna.

– Jag vet inte, det kan både gynna mig och inte gynna mig. För vissa kanske tycker att jag är för ung för att göra det här och vissa kanske tycker att jag är begåvad även fast jag är så ung. Så det finns ju olika vinklar hur man kan tycka och tänka, säger Ruby till Hänt.

Därför isoleras Idol-Ruby – orden om utegångsförbudet

Ruby är ju som sagt bara 16 år, vilket också är gränsen för att få vara med i Idol över huvud taget. Men nu visar det sig att det finns ytterligare en regel som Ruby måste följa med tanke på åldern.

– Det påverkar inte så jättemycket i själva tävlingen, men utanför. Jag till exempel, får inte gå ut efter 21 men det är också en väldigt bra grej för mig för jag skulle nog gå bananas isåfall. Så det är bra att jag ändå har liksom en curfew (utegångsförbud) till 21 så jag får lägga mig i tid, förklarar Ruby för Hänt.

Är det dina föräldrar eller produktionen som bestämmer det?

– Nej vi har ju våra fina mammor, vi har fyra stycken. Anna, Andy, Bella och Sally och de tar ju hand om oss. De är på hotellet när vi är på hotellet, de är med oss här just nu, så liksom de tar ju hand om oss hela tiden och då inkluderar ju det att ta hand om mig på kvällen liksom, säger Ruby till Hänt och fortsätter:

– Men det är inte så att alla andra springer runt och härjar i Stockholm under natten liksom utan vi tar ändå ansvar över att liksom lägga oss i tid.

TV4:s okända förbud – bekräftas av produktionen

Ruby berättar också om hur TV4 och produktionen ser på att dricka alkohol, till exempel när idolerna är på events. Nu berättar Ruby att det här med att hon inte får dricka alkohol på grund av sin ålder inte har med saken att göra.

– Nej, för att vi har ju nolltolerans på alkohol, även fast alla får dricka alkohol förutom jag så kommer ju ingen göra det. För det är ett förbud de har i Idol så det är ju väldigt bra också, säger hon till Hänt.

När Hänt når produktionsbolaget Fremantle bekräftar de regeln kring alkohol.

”Vi på Fremantle vill vara med och påverka hur vi skapar den bästa arbetsmiljön i branschen och där kommer vi alla ha ett ansvar i hur vi behandlar varandra samt hur vi jobbar inför, under och efter inspelning. För att kunna skapa en säkrare arbetsplats har vi därför infört en nolltolerans mot alkohol på Fremantles samtliga tv-produktioner. För att säkerställa att informationen når samtliga personal och deltagare kommuniceras detta ut vid projektstart.”, skriver produktionsbolaget och tillägger:

”Gäller det alkohol som en del av innehållet i enskilda fall kan ansvarig projektledare få tillåtelse av Fremantles ledningsgrupp i förväg.”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: TV4, Hänt

FRÅN FÖRSTASIDAN