Sigrid Bergåkras dotter i koma – skräckhändelsen: ”Värsta som hänt mig”

Sigrid Bergåkra

Bonde söker fru-profilen Sigrid Bergåkra har gått igenom en förälders värsta mardröm – henne dotter blev plötsligt allvarligt sjuk.
Nu berättar hon om skräckhändelsen när dottern hamnade i koma.
– Otroligt obehagligt, säger Sigrid till Hänt.
Bonde-Henrik avslöjar bluffen i Bonde söker fru – det är hans riktiga titel
0:41

Efter reklamen: Bonde-Henrik avslöjar bluffen i Bonde söker fru – det är hans riktiga titel

(0:41)

Slå på ljud

Sigrid Bergåkra, 49, sökte efter kärleken i Bonde söker fru 2016. Jakten på mannen i hennes liv fortsatte sedan efter programmet slut och vintern 2020 förlovade sig Sigrid. Hästbonden passade då på att fria till Jesper Andersson, 51, eftersom att det var skottår.

I jubileumsprogrammet av Bonde söker fru 2020 berättade Sigrid om kärlekslyckan. Sigrid och Jesper träffades på en älgjakt hösten 2019. Strax ett år efter förlovningen bekräftade Sigrid för Hänt att den var bruten.

Sigrid Bergåkras lycka efter brutna förlovningen

Idag är Sigrid singel men livet ser hon glatt på ändå. Kärlekslivet kallar hon okomplicerat och istället lägger hon sitt stora fokus på hästarna.

– Jag är väldigt nöjd att jag får chans att landa i vem jag verkligen vill leva mitt liv med, jag har ett väldigt fint liv att erbjuda, säger Sigrid till Hänt.

Förutom att driva gården så är Sigrid mamma till de tre döttrarna Oliva, 16, Emilia, 18, och Cecilia, 21.

– De mår strålande, de är verkligen mina solstrålar och de börjar bli så stora. De är så otroligt duktiga och mogna nu. De rider på landslagsnivå och satsar på hästarna fullt ut.

Mycket har hänt sedan Sigrid var med i Bonde söker fru, döttrarna har nämligen vuxit upp och lever allt mer självständigt.

– Cecilia bor med sin sambo, han är bandyspelare på landslagsnivå, så de satsar på sporten båda två men Emilia är mycket i Florida då hon håller på med hästar där för det ingår i hennes utbildning, hon går ridgymnasium.

Dotterns allvarliga sjukdomskamp: ”En stroke”

Men det har inte bara varit glädje och lycka på gården. Sigrids dotter Cecilia blev nämligen allvarligt sjuk för ett par år sedan, tillståndet var så pass kritiskt att dottern låg i koma.

– Hon fick en stroke fick hon. En liten stroke som blev utredd som ett bältrosvirus på hjärnan. Det var därför faktiskt. Men det blev bra med sjukhusvistelse och specialister, de var duktiga och hjälpte henne, säger Sigrid och fortsätter:

– Det var det värsta som har hänt mig tror jag. Det går inte att jämför med när man är sjuk själv. Det är en helt annan sak, det här var otroligt obehagligt när det är ens barn.

Idag mår däremot alla döttrar bra och Oliva har återhämtat sig helt från den obehagliga sjukdomstiden.

FOTO: TV4/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN