hänt exklusivt

Sanningen om Albin Tingwalls tårar i Idol 2022: ”Tappade texten”

ALBIN TINGWALL

I kvällens Idol-final sjöng Albin Roxettes super-hit It must have been love. Men efter framträdandet brast han ut i gråt. Nu berättar han för Hänt vad tårarna egentligen berodde på.
Sanningen om Idol-profilerna Albin och Ida: "Vi älskar varandra"
0:41

Efter reklamen: Sanningen om Idol-profilerna Albin och Ida: "Vi älskar varandra"

(0:41)

Slå på ljud

Den fjärde fredagsfinalen av Idol 2022 har gått av stapeln och kvällen till ära förvandlades hela Idol-studion till en stor biosalong. Temat för kvällen var nämligen "A night at the movies".

Kvällen blev dessutom en riktigt speciell händelse. När tittarnas röster var räknade så stod det klart att det var Ruby Lindén, 16, som skulle lämna tävlingen. Men då tog juryn det stora beslutet: Ruby får juryns livboj!

Livbojen får endast delas ut till en person under hela Idol-hösten och ikväll var sista chansen för juryn att dela ut den. Förra året var det Daut Ajvaz, 19, som knep juryns livboj och klarade sig då vidare en vecka till i tävlingen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Pär Lernströms uttalande om Idol-Albin

När tittarnas röster hade räknats var det Albin Tingwall, 19, som var först ut med att få sitt besked. Beskedet kan antingen vara att man sitter säkert eller hänger löst.

– Albin, du sitter säkert!, ropade programledaren Pär Lernström, 42, och glädjen var total.

Inför Albins uppträdande var han nämligen väldigt nervös och Pär peppade honom med att han kan vara lugn. När Albin hade sjungit klart fick han dessutom stående ovationer från juryn och hela Idol-studion kokade av applåder och hejarop.

Idol-Albin avslöjar sanningen bakom tårarna

Men för Albin var läget något helt annat. Han var nämligen inte alls nöjd med sitt framträdande eftersom han tappade texten. Albin sjöng låten It Must Have Been Love av Roxette och inför uppträdandet hade han minst sagt höga förväntningar på sig själv. Därför blev reaktionen extra stark när det inte satt helt och hållet och Albin kunde knappt hålla tårarna tillbaka efteråt.

När Hänt pratar med honom i pausen berättar han vad det var som egentligen hände där uppe på scenen.

– Jag hade så höga förväntningar på mig själv idag att det skulle bli 100 procent. Men nej, jag tappade texten. Det får inte hända, speciellt nu när jag kände att mina tidigare nummer inte varit sådär jättebra.

– Det känns som att där hade jag kunnat tappa texten men här får jag bara visa vad jag går för och så fick jag inte riktigt det idag. Det känns så jävla surt, så det är fan också.

Men du fick ju stående ovationer från juryn?

– Men ja kul att juryn tyckte det var bra, verkligen. Men jag känner att jag behöver få bli nöjd själv, inifrån hjärtat. Jag kände att jag kunde få det idag.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN