Erik Elias vassa svar efter Anders Bagges uttalande i Idol 2021

Erik Elias och Anders Bagge

Erik Elias är en av deltagarna i Idol 2021 och har redan blivit en tittarfavorit för många.
Nu slår han tillbaka mot Anders Bagges uttalande i direktsändning.
– Det var ord som skrämde mig, skriver han.
Idol-Erik Elias om sin mormors gåva till Anders Bagge
Slå på ljud

Idol 2021 har bjudit på många överraskningar. Förutom ett förändrat röstningssystem, som innebär ett helt nytt upplägg, har Idol-juryn redan använt sin livboj. Det hände under förra veckan och den lycklige som räddades tillbaka i tävlingen var ingen mindre än deltagaren Daut Ajvaz.

En deltagare som också har gjort stort intryck i tävlingen är Erik Elias. Han är minst sagt en favorit för många, och flera tittare har beskrivit honom som unik. Men under kvalveckan fick Erik Elias höra av jurymedlemmen Anders Bagge att han var polariserande – nu väljer han att slå tillbaka mot orden.

Anders Bagge om kritiken från tittarna i Idol 2021

Anders har suttit i Idol-juryn sedan 2008 med undantag för ett kortare uppehåll. Med sig i juryn har han dessutom Kishti Tomita, Alexander Kronlund och nykomlingen Katia Mosally.

Under Idols årliga pressträff berättade Anders Bagge för Hänt att han blir ledsen över att tittare tyckt att han blivit mer hård i programmet.

– Jag ska säga så här, jag är aldrig hård mot någon om inte jag vet att den klarar av det. Och hård är nog fel ord, jag säger mer ”tänk om du gör sådär eller sådär”. Det kan vara klippt också. Det vet man ju inte, sa Anders Bagge till Hänt då.

Erik Elias kritik mot Anders Bagge efter orden i Idol 2021

I ett inlägg på Instagram berättar Erik Elias nu att Anders Bagge kallade honom ”polariserande” under kvalveckan, något han inte tyckte om. Nu slår Erik Elias tillbaka mot orden.

”I kvalveckan sa Andres Bagge till mig att jag är polariserande. Antingen älskar en mig, eller så förstår en ingenting. Det var ord som skrämde mig. Jag tror inte på polarisering”, skriver Erik Elias.

När Hänt når deltagaren berättar han att många människor har hört av sig gällande inlägget.

– Jag har fått mycket respons. Människor som känner igen sig i rädslan. Människor som inte förstår varför jag ser vackerhet i anpassning. Flera har också poängterat att det var en komplimang från Bagge. Och jag tror de har rätt, säger han och fortsätter:

– Att vara artist tänker jag handlar om att utmärka sig, engagera och visa upp nya vägar. Det är ju polariserande handlingar. Jag tror jag bara inte har bottnat i än att det är jag som ska vara den människan. Att jag är artist. Förhoppningsvis får jag mer tid i Idol så jag kan vänja mig vid tanken.

LÄS OCKSÅ: Idol-Lana Sulhav har funnit kärleken – första orden om lyckan

LÄS OCKSÅ: Bianca bekräftar: Pernilla Wahlgren har köpt nytt hus i Marbella

FOTO: Jessica Gow/TT / Karin Törnblom

FRÅN FÖRSTASIDAN