Det gör Erik Segerstedt i dag – 14 år efter succén i Idol

12 sep, 2020 
Erik Segerstedt slog igenom i Idol 2006
Han har vunnit en Grammis, kommit tvåa i Idol och varit delaktig i en tredjeplats på Eurovision song contest. Men vad gör Erik Segerstedt i dag – 14 år efter genomslaget?
Annons
Erik Segerstedt - från Idol till Eurovision song contest 2019
Erik Segerstedt - från Idol till Eurovision song contest 2019

Det var 2006 som Erik Segerstedt, 37, blev ”Snygg-Erik” med hela svenska folket under sin medverkar i TV4:s Idol. Han blev en stor favorit bland tv-tittarna, och slutade på en andraplats bakom Markus Fagervall, 37. Detta trots att han åkt ut två gånger.

Samma år som Erik Segerstedt var med i Idol var en annan flickidol med: Danny Saucedo, 35. De slog sig senare ihop tillsammans med Mattias Andréasson, 39, (som också var med i Idol, fast år 2007) och startade E.M.D..

Åren efter Idol

Innan dess hade Erik Segerstedt hunnit släppa soloalbumet A different shade som bland annat innehöll den egenskrivna Wherever You Are.

2009 tilldelades Erik Segerstedt och resten av E.M.D. en Grammis för bästa låt 2008 (Jennie let me love yo). Gruppen deltog också i Melodifestivalen 2009 med låten Baby goodbye. De slutade på en tredjeplats bakom tvåan Snälla snälla av Caroline af Ugglas, 48, och Malena Ernmans, 49, vinnarbidrag La Voix.

Annons

2010 bestämde sig dock gruppen för att ta en paus, men har återförenats ett par gånger. Bland annat under Danny Saucedos turné The runaway show tidigare i år.

Erik Segerstedt har under årens lopp dykt upp i en rad olika tv-program. 2008/2009 var han med i Körslaget där han ledde sångare från Uddevalla. Det slutade på en andraplats efter att ha förlorat i finalen mot Bollnäs-laget ledda av Hanna Hedlund, 45.

2013 var Erik Segerstedt tillbaka på Melloscenen. Den här gången tävlade han tillsammans med norska Tone Damli, 32. Deras bidrag Hello goodbye gick till andra chansen, men tog sig aldrig hela vägen till final.

Dit tog sig Erik Segerstedt heller inte 2014 så tävlade han i Let’s dance. Han slutade nämligen fyra tillsammans med sin danspartner Sigrid Bernson, 31.

Dessutom har han röstskådespelat. Han har bland annat gjort den svenska rösten till Prins Hans i Disneys supersuccé Frost som hade svensk premiär 2014.

Annons

Det gör Erik Segerstedt i dag

Hur lever han i dag då? Jo, Erik Segerstedt bor på Lilla Essingen i Stockholm och fortsätter med musiken. Han var bland annat med i årets Melodifestivalen, men den här gången i en lite mer dold roll. Han körade nämligen på Robin Bengtssons bidrag Take a change, men stod då bakom scenen (vilket han också gjorde 2017). Den låten tog sig direkt till finalen där den slutade på plats åtta.

Förra året släppte han också EP:n Blood from a stone. Det släpptes i mars 2019 och i slutet av året var han återigen med i schalagersammanhang, då har körade för det ryska Eurovision song contest-bidraget Scream med Sergey Lazarev, 37. Där fick de nöja sig med en tredjeplats

Erik Segerstedt fortsätter och med röstskådespeleriet. På juldagen förra året repriserade han nämligen sin roll som prins Hans i uppföljaren Frost II.

I november förra året träffade Hänt Erik Segerstedt på invigningen av kändisfrisören Bobby Oduncus, 44, nya salong. Då berättade artisten att han numera befinner sig i en relation efter att ha varit singel under flera år.

Annons

– Jag är inte singel men jag är fortfarande inte gift.

Men du är i ett förhållande?

– Ja, svarade Erik Segerstedt då.

Bild: Claudio Bresciani, Karina Ljungdahl/TT

Annons