Artikeln innehåller reklamlänkar

Erik Segerstedt - från Idol till Eurovision song contest 2019

Erik Segerstedt med Danny Saucedo och Mattias Andréasson

Erik Segerstedt är med och tävlar i Eurovision song contest 2019. Men inte för Sverige... Här är allt du behöver veta om sångaren och hur han tog sig från Idol till kören bakom Rysslands bidrag.

Erik Segerstedt, 36, slog igenom i Idol 2006. Han tog sig hela vägen till finalen men fick se sig besegrad av Markus Fagervall som vann det året.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Pojkbandet E.M.D

Erik Segerstedt behövde dock inte sörja länge.  Redan året efter fick han skivkontrakt och släppte låtar som I can’t say I’m sorry och How did we change.

I samma säsong av Idol som han var med i tävlade även Danny Saucedo, 33. Tillsammans med ännu en Idol-deltagare, Mattias Andréasson, 38, bildade de pojkbandet E.M.D, en ihopsättning av första bokstaven i respektive förnamn. 

Deras andra singel Jennie let me love you gick raka vägen upp på topplistorna och succén var ett faktum. 2009 tävlade trion i Melodifestivalen med låten Baby goodbye som kom på en hedrande tredjeplats.

Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo sjunger i Melodifestivalen

Från vänster: Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo gjorde succé i Melodifestivalen med låten Baby goodbye.

Sveriges sexigaste singelkille

Hetare än någonsin utsågs han samma år till Sveriges sexigastes singelkille. I en intervju med Expressen berättade han om sitt senaste förhållande. 

– Min senaste flickvän tog det slut med när jag var med i Idol 2006. Det var ett väldigt stormigt förhållande.

Han berättade att han trivdes med singellivet och att han lätt kände sig instängd när han hamnade i förhållanden.

– Jag älskar singellivet. Inte för att man kan göra saker med olika tjejer, utan för friheten. Jag gillar den.

Erik Segerstedt kysser en tjej

På Melodifestivalens efterfest 2017 hånglade han loss ordentligt med en okänd tjej.

Ingen flickvän – men Tinder

I samma intervju avslöjade han också att han faller för äldre kvinnor. För att fånga sångarens intresse måste man dock ligga på ordentligt. 

– Jag gillar flirtiga tjejer som visar vad de vill ha. Det värsta är svåra tjejer. Det sämsta tjejer kan göra är att låtsas att de inte vet vem jag är fast det märks att de gör det.

Under åren har flickvänner kommit och gått, men just nu verkar det som att sångaren är singel och enligt källor ska han vara en flitig användare av dejtingappen Tinder.

Hektiska år för Erik Segerstedt

Under dessa år var det full fart för Erik Segerstedt. Han var med i Körslaget på TV4 med sin kör från hemstaden Uddevalla och hamnade på en andraplats. Samtidigt var det spelningar över hela Sverige där fansen skrek sig hesa över att få se E.M.D uppträda. 2010 kom chockbeskedet att gruppen skulle ta en paus. Danny Saucedo ville satsa på en solokarriär och Mattias Andréasson var nybliven pappa. Sedan des har gruppen spelat ihop ett fåtal gånger. 

2013 deltog Erik Segerstedt i Let’s dance där han dansade med Sigrid Bernson, 30. De hamnade på en fjärdeplats. Samma år gjorde han ännu ett försök i Melodifestivalen, den här gången i en duett med norskan Tone Damli. Tyvärr gick det inte lika bra som första gången, och duon slogs ut redan i andra chansen. 

Erik Segerstedt och Sigrid Bernson dansar i Let's dance 2013

2013 dansade Erik Segerstedt med Sigrid Bernson i Let’s dance. De slutade på en fjärde plats.

Körar för Ryssland i Eurovision song contest 2019

Erik Segerstedt har sedan dess fortsatt med musiken, men har mest synts i bakgrunden. Han har spelat i musikalen Snövit mot Amy Deasismont, 27, han har spelat piano åt Molly Sandén, 26, och han har körat bakom Robin Bengtsson, 29, när denne tävlade i Eurovision song contest 2017.

Robin Bengtsson skålar i champagne med dansare och Erik Segerstedt i Eurovision song contest 2017

2017 körade Erik Segerstedt bakom Robin Bengtsson i Eurovision song contest.

Nu är det dags igen, men den här gången är det inte i Sveriges bidrag vi får se honom i. Istället körar han bakom Rysslands bidrag i Eurovision song contest. Ryska Sergey Lazarev, 36, är en av favoriterna i år med sin låt Scream och är ett välkänt ansikte för många Eurovision-fans. Han har nämligen varit med en gång tidigare, redan 2016, när tävlingen gick av stapeln i Sverige. 

Erik Segerstedt möter John Lundvik i semifinal 2

Ryssland med Erik Segerstedt i kören tävlar i semifinal 2, och möter alltså det svenska bidraget med John Lundvik, 36. Om de båda två får mötas än en gång i en eventuell final nu på lördag återstår att se. 

Förutom Erik Segerstedt består Rysslands kör av Adam Svensson, Jennie Jahns, Marie Sjöström och Simon Lingmerth. En helsvensk kör med andra ord!

Sergey Lazarev från Ryssland på röda mattan i Eurovision song contest med sin svenska kör

Rysslands Sergey Lazarev gick på röda mattan med sin svenska kör.

Finalen av Eurovision song contest 2019 sänds lördagen den 18 maj klockan 21.00 på SVT och på SVT play.

FOTO: TT/Robin Lorentz-Allard, TT/Magnus Sandberg, TT/Karin Törnblom, TT/Amir Cohen.

SENASTE NYTT!