Erik Segerstedts nya besked om EMD

Erik Segerstedt berättar nu om relationen till EMD medlemmarna.

Det ryktas om en återförening för bandet EMD.
Nu berättar Erik Segerstedt om relationen till Danny Saucedo och Mattias Andréasson.
– Ofta är väl överdrivet men vi hörs liksom, säger han till Hänt.

Artisten Erik Segerstedt, 36, slog igenom i TV4:s succéprogram Idol 2006. Han lyckades ta sig hela vägen till finalen men förlorade då mot vinnaren Markus Fagervall. Eriks karriär slutade dock inte där, strax efter sin medverkan i programmet fick han skivkontrakt och släppte låtar som I can’t say I’m sorry och How did we change.

Erik Segerstedt och Danny Saucedo, 33, var med i samma säsong av Idol. En tid därefter bildade de poptrion EMD tillsammans med ännu en tidigare Idol-deltagare, Mattias Andréasson, 38. EMD är en ihopsättning av medlemmarnas förnamn och tillsammans tog de sig raka vägen till topplistorna med hitlåten Jennie let me love you.

Tre år efter succén i Idol var Erik Segerstedt med och tävlade i Melodifestivalen med EMD. Låten Baby goodbye kom på en hedrande tredjeplats.

Nyligen fick TV4-tittarna se trion återförenas i ett avsnitt av Så mycket bättre och nu verkar det som att trion är på gång med ny musik.

När Hänt träffade Mattias Andréasson på Diabetesgalan berättade han om hur han ser på en eventuell återförening med det forna pojkbandet.

– Vi har gjort en, men det var en engångsgrej. Vilket var väldigt kul. Vi får se, sa han då och fortsatte:

– Alltså fasen det hade varit kul att gå in i studion och skriva nytt material. Men sedan får vi se om vi hittar tid till det.

Erik Segerstedts om GES efter Så mycket bättre

När Hänt träffar Erik Segerstedt i samband med invigningen av frisören Bobby Oduncus nya salong berättar han om sin syn på bandets återförening.

– Jag är inte medveten om hur stor succé det är men vi känner nog alla tre att när vi kommer tillbaka på ett eller annat sätt så kommer det att bli uppmärksammat, säger han.

Erik Segerstedt berättar att det var nervöst att uppträda i Så mycket bättre, då han kände en enorm press inför de stora svenska artisterna.

– Det var skitkul, men jag var ganska nervös. Det var stora artister jag skulle sjunga för. Det blir så intimt och mycket press när man sjunger för folk som man sett upp till när man var yngre.

Vad sa bandmedlemmarna i GES till er efteråt? 

– Vi snackade en bra stund efteråt och delade taxi i till Visby och så, de sa bara bra saker, säger han och fortsätter:

– De är också en grupp med tre olika artister, vi tog inspiration från dem delvis med vårt namn EMD och så, så vi har mycket att prata om.

Relationen med Danny Saucedo och Mattias Andréasson

På frågan om det blir en återförening med bandet framöver säger han att det troligtvis kommer ske, på ett eller annat sätt.

– Det kommer säkert att hända mer grejer. Vi gästade Danny på hans show så då kunde man väl känna av succén mer, det var ett jäkla tryck alltså.

Ni umgås fortfarande?

– Ja, vi är polare och så. Det kommer vi alltid att vara.

Ni hörs ofta? 

– Ofta är väl överdrivet men vi hörs liksom, säger han och tillägger:

– Vi får se vad som händer.

Av: Alice Göransson/ Stina Dahlgren

FOTO: Pontus Orre/ Karin Törnblom/ TT

SENASTE NYTT!