Därför ville Erik Elias Ekström lämna Idol 2021 – plötsliga impulsen

Erik Elias i Idol 2021

Idol 2021 är i full gång och varje vecka tvingas en deltagare lämna tävlingen.
I fredags var det Amena Alsameai som fick färst röster och inte ett öga var torrt när hon sa farväl till sina vänner.
Nu berättar Erik Elias att han var nära att ge henne sin plats i tävlingen.

Se när "Idol"-deltagarna möter Ed Sheeran
Slå på ljud

Idol 2021 är en av Sveriges mest populära musiktävlingar och en vinst i tävlingen är riktigt prestigefullt. Förutom äran så vinner man nämligen även ett eftertraktat skivkontrakt. Sedan 2004 har tävlingen pågått för fulla muggar varje år och faktum är att några riktigt stora kända svenska artister fick sitt genombrott i tävlingen.

De senaste åren har mycket förändrats i Idol. Det som är nytt för 2021 är att röstningssystemet är uppbyggt på ett helt annarlunda sätt. Nu går det nämligen att rösta på deltagarna hela veckan och när fredagen väl är kommen är det bara de med flest röster som får ställa sig på scenen och uppträda.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Amena fick aldrig uppträda under ABBA-kvällen

Förra veckan var det ABBA-tema, i samband med att ABBA släppte sitt album Voyage. Då bjöds det på härliga tolkningar av den legendariska pop-gruppen och Erik Elias Ekström sjöng Take a chance on me.

Den som däremot aldrig fick kliva upp på scenen den fredagen var Amena Alsameai. Hon hade alltså fått färst röster av svenska folket.

Eftersom juryn redan delat ut sin enda livboj, till Daut Ajvaz, så stod det inte heller på agendan för Amena att ens få testa att övertala juryn. Hennes avslut i programmet blev därmed riktigt sorgligt och hon kunde inte hålla tårarna tillbaka när hon fick se en genomgång av vad hon har åstadkommit i tävlingen.

Därför var Erik Elias nära att lämna Idol 2021

Att Amena fick lämna tävlingen tog hårt på alla Idol-deltagare, då de hunnit få en så fin gemenskap, men kanske allra hårdast tog det på Erik Elias Ekström.

ERIK ELIAS EKSTRÖM

Erik Elias bjöd på en egen tolkning av Take a chance on me.

FOTO: TV4

När Hänt träffar Erik Elias på genrepet inför fredagens fredagsfinal berättar han om sin stora sorg och saknad efter Amena.

– Målet har ju alltid varit att få vara kvar, så jag har alltid varit väldigt tacksam för det. Men jag fick en impuls när Amena åkte förra fredagen att bara ”du får min plats”. För jag tycker att hon är så extremt viktig för den här säsongen, så det känns otroligt sorgligt att hon inte får vara kvar, säger Erik Elias Ekström och fortsätter sedan:

– Jag har själv röstat på henne varje vecka. Jag tycker att hon är en så extremt stark och extremt viktig människa. Jag är så glad att jag fick vara här tillsammans med henne. Hon har hängt med oss ända fram tills idag.

LÄS OCKSÅ: Bonde-Heidi avslöjar mobbningen på Pejas gård

LÄS OCKSÅ: Följarnas oro efter upptäckten i Charlottes bild

FOTO: Karin Törnblom/TT, TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN