IdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdol
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Bluffen i Idol-finalen – när vinnaren presenterades: ”Fick veta innan...”

28 nov, 2022 
Nike Sellmar, Albin Tingwall, Per Lernström
Nike Sellmar tog hem vinsten i Idol 2022.
När vinnaren skulle presenteras var det flera tittare som reagerade på att Nike tjuvkikade på resultatet.
Men det finns en sak till om vinstkuvertet som tittarna är förvirrade över.
Annons
Idol-Nike Sellmars missnöje med vinnarlåten: “Den är mils långt ifrån”Brand logo
Idol-Nike Sellmars missnöje med vinnarlåten: “Den är mils långt ifrån”

Nyligen avgjordes finalen i Idol 2022 och det var Nike Sellmar som tog hem vinsten. Nike Sellmar gjorde ett starkt avtryck på juryn redan under hennes första audition och hon blev snabbt en tittarfavorit.

Oväntade händelserna under Idol-finalen 2022

Idol-finalen var långt ifrån dramafri, det var en miljöaktivist som tog sig upp på scenen under Miss-Lis framträdande och det var en okänd man med en vit hatt som ställde sig bredvid finalisterna.

Men det fanns en sak som flera Idol-tittare reagerade på. När programledaren Pär Lernström läste upp vinnaren ur det guldiga kuvertet var det flera Idol-fans som tyckte att det såg ut som att Nike tjuvkikade på resultatet.

När Hänt sedan kontaktade Nike om händelsen förklarade finalisten att hon redan visste att det inte skulle stå något i kuvertet, men att hon råkade tjuvkika ändå.

– Vi fick veta innan att det kommer komma fram ett kuvert, men i kuvertet kommer det inte stå något. Så snegla inte på det, för det ser bara konstigt ut eftersom det inte står något på det. Men så råkade jag göra det ändå, så började jag skratta åt mig själv för att jag inte kunde lyda instruktionerna. Så jag hade ingen aning, säger hon till Hänt.

Bluffen i Idol-finalen – innan vinnaren presenterades

Det guldiga kuvertet med vinnaren har funnits med i de flesta säsonger genom åren. Detta år levererades det extra elegant när det kördes in på en golfbil och lämnades sedan över till artisten Anis don Demina som sedan gav det idolerna som tog det till scenen.

Annons

Men det är inte bara Nikes tjuvtitt som har fått tittarna att diskutera. Flera är också förvånade över att vinnaren inte står på pappret i kuvertet, att det helt enkelt är tomt. Det var på appen Tik Tok som videon på Nikes miss började cirkulera och i kommentarsfältet har det diskuteras vilt kring hur det egentligen ligger till med det guldiga vinnarkuvertet.

”Nej det står inget i kuvertet”, skriver en.

”Vänta va? Jag har levt i en lögn hela mitt liv, det står inget i kuvertet?”, skriver en annan.

”Om det inte står något på kuvertet, varför har dom ett då? Och varför kollar Per i det?”, skriver en tredje.

”Fusk”, skriver en fjärde.

Ja detta kuvert kan verkligen skapa diskussioner. Men precis som Nike säger så stod det inget i kuvertet, iallafall i denna Idol-final.

FOTO: TV4

Annons