ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Idol-Nike avslöjar sanningen – ärliga orden om missen i direktsändning

26 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Nike Sellmar tjuvkikar på Pär Lernströms lapp under idolfinalen
Idol 2022 avgjordes nyligen med en rafflande final i Tele2 Arena.
Vid kvällens slut stod det klart att det var Nike Sellmar som kammade hem vinsten.
Men när vinnaren skulle presenteras kunde tv-tittarna se missen från en av finalisterna.
Annons
Nike Sellmar vinnare av Idol 2022Brand logo
Nike Sellmar vinnare av Idol 2022

Idol 2022 avgjordes nyligen och det stod klart att Nike Sellmar, 28, kammade hem vinsten i tävlingen. Det var under auditionstoppet i Åre som Nike kom in och sjöng så juryn tappade hakan och hon fick en guldbiljett till slutaudition i Stockholm. Varje vecka har hon mötts av hejarop och stående ovationer både från juryn och publiken.

Anders Bagges lovord om finalisterna

Nike blev tidigt i tävlingen favorittippad som vinnare och hennes Idol-resa har varit väldigt stabil. När Hänt pratar med jurymedlemmen Anders Bagge, 54, ger han sin syn på kvällen och Nike som vinnare.

Annons

– Nike har varit stadig hela vägen. Hon har inte ramlat av en enda gång. Sen trodde jag faktiskt att hon skulle vinna, men båda två kommer att ha en chans med karriären, det kan jag lova, säger Anders och fortsätter:

– Jag är vansinnigt glad efter den här kvällen. Nu har jag gjort det här i ganska många år och jag är förvånad över vilken fruktansvärt hög kvalité det är i år alltså. Jag är bländad av att vi hela tiden hittar nya talanger.

Nikes tjuvtitt på Pär Lernströms lapp

När vinnaren skulle utses fick programledaren Pär Lernström, 42, i sedvanlig ordning ett kuvert i sin hand som innehöll en lapp med namnet på vinnaren. De båda finalisterna stod på varsin sida om Pär och var tillsynes förväntansfulla på resultatet. Under en lång och dramatisk konstpaus öppnar han upp kuvertet för att avslöja vinnaren.

Annons

I samma stund som Pär tar upp lappen kunde tv-tittarna se hur Nike tjuvkikar på lappen och sedan börjar hon le.

Nike Sellmar, Pär Lernström och Albin Tingwall under Idolfinalen
Nike Sellmar, Pär Lernström och Albin Tingwall.
Nike Sellmar, Pär Lernström och Albin Tingwall under finalen av Idol
Nike Sellmar, Pär Lernström och Albin Tingwall.

Spekulationerna började genast cirkulera om hon såg sitt namn stå på Pärs lapp och visste redan innan Pär utropade henne som vinnare, att det var hon som vann.

När Hänt når Nike under lördagskvällen kunde hon berätta hur det hela gick till.

– Vi fick veta innan att det kommer komma fram ett kuvert, men i kuvertet kommer det inte stå något. Så snegla inte på det, för det ser bara konstigt ut eftersom det inte står något på det. Men så råkade jag göra det ändå, så började jag skratta åt mig själv för att jag inte kunde lyda instruktionerna. Så jag hade ingen aning, säger hon till Hänt.

FOTO: TV4, Christine Olsson / TT

Annons