TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Birkir Blær vann Idol 2021 – egna orden om oväntade vinsten

10 dec, 2021 
Birkir
Efter en helt otrolig final under fredagen står det nu klart att Birkir Blær är vinnare av Idol 2021.
Här är orden om vinsten!
Annons
Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han firaBrand logo
Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han fira

Idol 2021 har varit en resa som skiljt sig från alla tidigare säsonger. Succén har som vanligt letts av programledaren Pär Lernström, 41, men i år har han även haft en ny sidekick. Det nya tillskottet heter Anis don Demina, 28, som fick sitt egna program på TV4 Play – Idolraketen.

I det nya konceptet fick deltagare en chans att söka ett halvår senare än resten av de sökande, och ändå ha en chans att ta sig till Topp 13 och fredagsfinalerna. Detta visade sig vara ett vinnande koncept då Jacqueline Mossberg Mounkassa, 23, var en av de som tog sig vidare från Idolraketen och tog sig hela vägen till final.

Tre jurymedlemmar har varit kvar från tidigare år, Kishti Tomita, 57, Alexander Kronlund, 49, och Anders Bagge, 53. Men i fjol så avslöjade tidigare jurymedlemmen Nikki Amini, 36, att hon inte längre ska sitta i Idol-juryn då hon var påväg mot nya äventyr. Ersättaren blev Katia Mosally, 34.

Annons

Semifinal i Idol 2021

Förra veckan fick en otrolig semifinal av Idol 2021 av stapeln. På scen tävlade de tre idolerna Birkir Blær, 21, Jacqline Mossberg Mounkassa och Annika Wickihalder, 20.

Annika föll på målsnöret den kvällen och blev tvungen att lämna tävlingen.

Jacqline, Birkir och Annika i semifinalen av Idol 2021
Semifinalen av Idol 2021.

Birkirs kamp under Idol-finalen – fått uppsöka läkare

Att det varit en intensiv höst är något som Birkir nu märker av. När Hänt träffar honom i pausen under finalen berättar han att det varit en tuff säsong och sömn har det inte blivit särskilt mycket av.

Det här visar sig även på Birkirs stämband. När han sjöng sitt tredje finalnummer, nämligen vinnarlåten Weightless var det som att rösten brast. I en live-sändning på Hänts Instagramkonto berättar han om bakslaget.

Annons

– Det kändes lite dåligt. Min röst slöt sig helt, det var en infektion eller någonting, förklarar Birkir för Hänt.

Fick du ta test?

– Ja det gjorde jag men jag minns inte vad läkaren sa. Det var infektion iallafall, något med stämbanden. Men det var inte covid.

Överansträngda stämband, hur kändes det?

– Inte roligt, men jag är ändå glad. Det är så kul att få stå här, oavsett hur det går ikväll så har jag haft kul!, säger Birkir till Hänt.

När Hänt pratar med Jacqline om Birkirs situation menar hon att det inte ska ha varit till någon fördel för henne.

– Nej alla artister är ju hesa ibland. Jag ser inte det som en fördel, säger Jacqline till Hänt i live-sändningen.

Birkir Blær vann Idol 2021 – känslorna om vinsten

I finalen av Idol fick Jacqline och Birkir framföra tre låtar var. Tre tillfällen att försöka övertyga tittarna om att just han, eller hon, skulle vinna Idol 2021.

Efter en helt otrolig finalkväll med fantastiska framträdanden står det klart att Birkir Blær är vinnare av Idol 2021!

Stort grattis!

Jacqline Mossberg Mounkassa och Birkir Blær inför Idolfinalen 2021
Jacqline Mossberg Mounkassa och Birkir Blær.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Annons