LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Ekwall hyllar dottern Wilmas insamling efter Hannahs död

23 maj, 2021 
Wilma Ekwall, Patrick Ekwall
För tre månader sedan förlorade Patrick Ekwall sin hustru Hannah efter en lång kamp mot cancer.
Då valde hans dotter Wilma att starta en insamling till förmån för cancerforskningen.
Wilma har nått otroliga höjder – och nu får hon en superhyllning av sin pappa Patrick.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020Brand logo
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

För tre månader sedan nåddes sportjournalisten Patrick Ekwall, 55, av det otroligt tragiska beskedet att hans fru Hannah Ekwall inte finns mer. Efter att ha kämpat mot cancer i ett års tid var sorgen total när hon tog sitt sista andetag. Hannah blev bara 39 år gammal.

Under hela sjukdomstiden var Patrick och Hannah öppna om hennes mående och hur det är att ha en familjemedlem som är sjuk. Detta är något som Patrick har fortsatt med även efter Hannahs bortgång.

De här tre månaderna har med andra ord varit otroligt tuffa för familjen, som Hannah lämnade efter sig. Patrick och Hannah fick dottern Tindra tillsammans och Patrick har även dottern Wilma Ekwall, 21, från en tidigare relation. Hannah och Wilma hade en väldigt fin relation – vilket 21-åringen har bevisat vid flera tillfällen efter bonusmammans bortgång.

Wilmas Ekwalls insamling

För ett par månader sedan startade Wilma nämligen en insamling för att stödja cancerforskning. Hennes mål var att samla ihop 5 000 kronor, men redan efter en vecka hade hon överträffat sina förväntningar rejält.

Annons

I Efter fem berättade Wilma om insamlingen och hur förvånansvärt fina människor det finns där ute.

– Jag vill inte att någon ska uppleva det här. Jag önskar inte det här på någon. Jag vill att forskningen ska framåt och det var därför jag valde att starta den här insamlingen, berättade Wilma då.

Wilmas fina gest till sin bonusmamma blev en riktig succé, för redan efter två dagar var hon uppe i över 600 000 kronor och var långt över målet redan då.

– Jag är chockad, det är helt fantastiskt vad fina människor är som tar sig tiden och går in på min insamling och skänker en slant. Det är helt fantastiskt, jag trodde aldrig att jag skulle nå upp i de här summorna, sa hon i Efter fem.

Patrik Ekwall, Tindra Ekwall, Wilma Ekwall
Patrick, Tindra och Wilma

Patrick Ekwalls hyllning till Wilma efter nya siffrorna

Nu kommer ytterligare ett fantastiskt besked för Wilmas insamling, hon är nämligen uppe i 1,3 miljoner kronor! Detta är givetvis något som får pappa Patrick att bli otroligt stolt.

Annons

”Alltså, Wilma Ekwall vilken stjärna detta stora barn är. Så stark, cool, glad, rolig, varm och omtänksam - alltid, på alla sätt. Att lära sig att tänka på andra var något jag ville att hon skulle ta till sig och jag är väldigt glad att hon gjort det”, skriver han och fortsätter:

”Idag tickar det fortfarande in pengar till Wilmas insamling för att främja cancerforskning (för att hjälpa andra!) och de 5.000 kr som var hennes mål är på väg mot 1,3 miljoner kronor. Enkommatremiljoner! Om du vill vara med och stötta insamlingen finns en länk i min profil. /Stolt pappa.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Discovery+

Annons