ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Vikingarnas dystra besked till fansen – sanningen om framtiden avslöjad

11 sep, 2023 
Christer Sjögren
Christer Sjögren och hans Vikingarna håller allt mer låg profil.
Nu kommer en av bandmedlemmarna med en ny uppdatering gällande vad som sker framöver.
Och det blir tyvärr ett dystert besked till fansen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Vikingarna är ett av Sveriges absolut populäraste dansband. Med Christer Sjögren, 73, i spetsen har bandet haft en lång och framgångsrik karriär.

I fjol kom bandet med albumet The Final Tour - Live In Concert. Det är en inspelning från Cirkus i Stockholm där de bandat sina absolut största hits genom åren. Av namnet att tolka så började fansen misstänka att detta var slutet på en era och när Hänt nådde Vikingarnas pressansvarige Rickard Werecki bekräftar han att så är fallet. Albumet är Vikingarnas sista men spelningar har de än inte sagt att de slutat med.

Oklarheten kring Vikingarnas framtid – ödesbeskedet från bandmedlemmen

Inför sommaren berättade Vikingarnas saxofonist Martin Lindkvist för Hänt om bandets planerna för framtiden.

Annons

– Det finns lite inbokat till sommaren. Det är tre jobb i juli tror jag och så finns det lite jobb inbokat inför senhösten men inte så mycket inbokat. Det finns väl egentligen inget slutdatum satt utan det är mer att vi tar de spelningarna som finns och så får vi se vad som händer. Det är så snacket går, sa Martin då.

Dystra beskedet till fansen – så ligger det till för Vikingarna

Inför hösten har det varit tyst kring vad Vikingarna har på gång och nu kommer Martin med ett nytt besked gällande vad fansen kan förvänta sig.

”Det som är bokat är tre spelningar i november”, skriver Martin i ett meddelande till Hänt.

Annons

Så ingen julturné för Vikingarna?

”Nej.”

Det återstår däremot att se om Christer Sjögren ger sig ut på en solo-turné under julen. Av hans hemsida att döma verkar nämligen spännande saker vara inplanerade.

”Även i år har han en julturné, denna under namnet I juletid. I Juletid är en julturné som pågått länge, detta är fjortonde året i rad musikerna Magnus Johansson och Marcus Ubeda åker runt i Sverige och sprider julstämning. Men det är första året Christer Sjögren är med! Det är en omfattande turné med nästan 60 konserter, faktum är att I Juletid är Sveriges största julturné, och den lär inte bli mindre populär när en av Sveriges största artister medverkar”, står det att läsa på Christer Sjögrens hemsida.

FOTO: TT

Annons