LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Victoria och Daniel flyttar till Spanien – letar hus på Mallorca

17 aug, 2015 
Hänt
Inte bara Madeleine och Chris lämnar Sverige. Enligt tidningen Hänt i Veckan har Victoria och Daniel planer på en flytt till Spanien.
Annons

Haga Slott i Stockholm och Villa Skönviken på Öland i alla ära men enligt vad tidningen Hänt i Veckan erfar söker nu kronprinsessan Victoria, 38, och prins Daniel, 41, efter ännu ett boende. Denna gång på sydligare breddgrader. Det är till Mallorca som familjens jakt på kompletterande fritidsboende går. Enligt källor nära hovet vill paret ha tillgång till en fristad där de får värme, sol, avskildhet och golf som ju är Daniels största intresse. Dessutom gör hans njursjukdom att han behöver sol och värme emellanåt.

Familjen samlad! Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle. Foto: IBL
Familjen samlad! Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle. Foto: IBL

Ett annat krav som Mallorca uppfyller är att ön erbjuder goda och frekventa kommunikationer hem till Stockholm. Kronprinsparet har ofta besökt ön. Både ensamma, med Estelle, 3, och med vänner som Victorias bästis Caroline Kreuger Nilsson, 38. Här bor som bekant kungens syster prinsessan Birgitta, 78, och hon syns flitigt golfa på Santa Ponsa på sydvästra delen av Mallorca. Invid den exklusiva banan har dessutom prinsessan Désirée, 77, en bostad.

Annons
Familjen sägs leta boende i Spanien. Foto: Bulls
Familjen sägs leta boende i Spanien. Foto: Bulls

Victoria och Daniel har dock inga planer på att skaffa sig ett residens just vid Santa Ponsa. Enligt Hänt i Veckans källor söker de ett mer privat och skyddat boende, så långt som möjligt från de många svenskar som frekventerar området. Just säkerheten är en viktig faktor när kronprinsessparet ska välja vistelseort. Därför har de strukit Sainte-Maxime på franska Rivieran från listan. Dessa trakter har en hög kändisfaktor och är därmed ett populärt tillhåll för fotografer på jakt.

Annons
Pappa Daniel och prinsessan Estelle på de franska stränderna. Foto: Bulls
Pappa Daniel och prinsessan Estelle på de franska stränderna. Foto: Bulls

I skrivande stund befinner sig Victoria, Daniel och Estelle med resten av familjen i trakterna kring kungafamiljens sydfranska hus Villa Mirage. Några som fattas är prinsessan Madeleine, 33, och Chris O’Neill, 41, samt Estelles kusiner Leonore, 18 månader, och Nicolas, 2 månader. Madeleine och Chris har inte några officiella åtaganden inbokade i augusti utan kommer sannolikt vara upptagna med de många förberedelserna inför flytten till London i höst.

Annons

Av: Leif Schulman & Sofia Hadjipetri Glantz

Skärmavbild 2015-08-13 kl. 11.16.00
Senaste numret av Hänt i Veckan.

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons