ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Ullared-Marittas tunga sjukdomsbesked – kampen mot klockan

11 nov, 2021 
AvLina Arvidsson
Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen från Ullared.
Ullared-Maritta berättar nu om sin tunga tid.
I evigheter har hon väntat på läkarnas besked.
– Jag har inte ramlat än, men det är väl inte så långt borta, säger hon till Hänt.
Annons
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet härBrand logo
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet här

Det var i dokusåpan Ullared som systrarna Maritta Söderström, 76, och Gunnel Hyvönen, 75, blev kändisar. Hela Sverige ville följa med på Hoforssystrarnas resor till storvaruhuset Gekås där de shoppade, gnabbades och gjorde fynd.

Det senaste året har Gunnel Hyvönens hälsa blivit sämre. Hon drabbades av cancer och har fått göra flera operationer. Under sjukdomen har hon haft stort stöd av sin make Jouko Hyvönen och också av sin syster.

Maritta Söderström berättar för Hänt att hon inte träffar sin syster så ofta, men att de har tät kontakt på telefon.

– Jag pratade med henne igår. Jag frågade om hon stod på benen och för tillfället gör hon det, säger Maritta till Hänt.

Maritta och Lasse i TV3-programmet Hemliga beundrare.

Maritta Söderström berättar också att hon länge har haft värk i båda knäna, höfterna och ryggen. Nu väntar hon på att få komma på röntgen, något som tar sin tid.

Annons

– Läkaren ska skicka mig till röntgen, men jag har stått på väntelistan för att komma till läkaren i evigheter, säger Maritta till Hänt.

Hon fortsätter:

– Det är besvärligt. Jag får äta värktabletter och det är inte så bra. Dessutom kan ju folk tro att man är full när man nästan lägger sig omkull. Jag har inte ramlat än, men det är väl inte så långt borta.

Maritta ska åka på två semesterresor

Just nu hoppas Maritta på att det blir en operation.

– Jag har fått sprutor förut, det hjälper ett tag men sedan kommer skiten tillbaka. Men man har väl antikvärde snart, så det är inte säkert att man får något. Men jag hoppas på det, jag som betalat skatt, säger hon.

Men någon större oro känner hon ändå inte.

– Det blir som det blir, säger Maritta.

Maritta och Lasse laddar upp inför julen.

För två år sedan träffade Maritta Söderström kärleken Lasse Westerlund under inspelningen av Ullared. Han sökte sedan uppe henne genom TV3-programmet Hemliga beundrare. Paret planerar nu en härlig resa till värmen för att fira jubileum.

Annons

– Vi åker till Kanarieöarna nu i slutet av november. Vi ska fira vår tvåårsdag där. Vi kanske hyr något och åker runt, sedan brukar vi spela Yatzy och Alfabet. Jag ska bada i alla fall, men inte Lasse tror jag. Vi var på Öland, då gick jag i och badade, men inte han. Det var isflak i sjön, sa han, berättar Maritta och skrattar.

Ännu en solresa är inplanerad. I januari åker Maritta med sin dotter till värmen igen.

– Då ska vi till Gran Canaria. Om man står på benen, vill säga, säger Maritta.

Maritta och Lasse är särbos, och någon ändring på det kommer det troligtvis inte att bli.

– Jag har mina här och han har sina där nere. Men det fungerar bra. Jag är hos honom i två, tre veckor, sedan behöver han vila öronen. Lasse var och hälsade på mig i åtta-nio dagar nu, så det gick bra. Han hade en kompis med sig så jag sov i hammocken på balkongen när de var här. Fy fan, vad skönt! Jag vill ju inte ha så varmt när jag sover, säger Maritta.

Foto: Kanal 5, TT & Privat

Annons