LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robert Gustafssons egna ord om otroheten mot frun Lotta

10 nov, 2021 
Emil Karlsson Lagnelius
Robert Gustafsson och frun Lotta.
Robert Gustafsson är högaktuell i Netflix-serien om Palmemordet.
Men vad vet vi om skådisens privatliv?
I sin självbiografi beskriver Gustafsson med egna ord hur han tidigare bedragit sin fru Lotta.
”Det pendlades mellan Skansen med ungarna och hemliga kyssar”.
Annons
7 folkkära skådespelare som har vunnit guldbaggenBrand logo
7 folkkära skådespelare som har vunnit guldbaggen

Robert Gustafsson, 56, är kanske mest känd som komiker, men har även visat att han är en duktig skådespelare och sångare. Just nu spelar han huvudrollen som Stig Engström i Netflix-serien Den osannolika mördaren som handlar om Palmemordet 1986.

I tv-serien beskrivs hur Gustafssons rollfigur har en något udda relation till sin fru (spelad av Eva Melander, 46) då de knappt pratar med varandra.

Robert Gustafsson spelar Stig Engström och Eva Melander hans fru i ”Den osannolika mördaren”.

Men hur ser Robert Gustafssons eget kärleksliv ut? Om det har han öppenhjärtigt berättat i sin självbiografi Från vaggan till deadline från 2010.

Äktenskapet med Lotta Gustafsson, 58, krisade redan 1988 då frun lämnade honom för en annan man. Officiellt var paret fortfarande gifta när Robert dränkte sina sorger med att träffa andra kvinnor.

Annons

”Återigen bollade jag med tre eller fyra kvinnor samtidigt. Spelade sexuellt teater. Frossade i kvinnligt plockgodis och mådde bättre, men trösten räckte bara korta perioder”, skriver han i boken.

När det var som värst ringde han Lotta och sa att han ville försöka igen. Och så blev det faktiskt, paret återförenades.

Lotta godkände det Robert skrev om i boken

Men i mitten av 90-talet krisade äktenskapet på nytt när Robert hade en affär med en 21-åring.

”Hon var vacker som en solstråle, en kopia av skådespelerskan Christina Applegate i säsong ett och två av ”Våra värsta år”, eller lite som en ung Louise Hoffsten om ni hellre vill ha en välbekant svensk referens. Hon var märkligt livserfaren, även om det var många ”bah” inskjutna i meningarna så var referenserna ovanligt stora för en så ung människa. Hon erbjöd så mycket i samma paket. Det blev snabbt en ful historia”, skriver han i självbiografin.

Lasse Brandeby och Robert Gustafsson i Rena rama Rolf. Brandeby gick bort 2011, ett år efter Gustafssons självbiografi.

Ett djupt samtal med komikerkollegan Lasse Brandeby – de spelade bland annat mot varandra i Rena rama Rolf – blev vändningen. Brandeby fick Gustafsson att inse att han höll på att bli den människa som han själv föraktade allra mest.

Annons

”Lotta tvingade mig att välja. Den andra kvinnan dumpades. Och när beslutet väl var taget blev det lättare att gå vidare”, skriver Gustafsson.

Robert Gustafsson med frun Lotta 2001 och 2014.

I dag är Robert Gustafsson och Lotta fortfarande gifta. I samband med boksläppet 2010 intervjuades han av Aftonbladet och svarade på frågan om bilden av honom som folkkär komiker riskerade att påverkas.

– Många kommer kanske att tycka att jag har gjort sviniga saker. Men jag har ingen anledning att försvara mina misstag, svarade han.

Robert Gustafsson underströk också att Lotta godkänt det som står i boken.

– Vi är överens om det som berättas. Det går ju inte att skriva lite grann. Man måste vara ärlig och öppen. Jag har läst andra biografier och tycker ofta att man hade velat veta mer om personen bakom.

Foto: TT & Johan Paulin/Netflix

Annons