LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

10 svenska kändisar som har varit otrogna

21 aug, 2020 
Linnea Lundgren
Laila Bagge, Lotta Engberg, Christer Sjögren och Agneta Sjödin.
✔︎ Var otrogen mot sin fru – trots att hon var hjärtsjuk.
✔︎ Båda hade en affär – sen hittade de tillbaka till varandra.
✔︎ Skilsmässan var inte klar – då blev hon gravid med en annan man.
Annons

Här berättar tio svenska kändisar om sina otrohetsaffärer!

Lill Lindfors och Brasse Brännström
Lill Lindfors och Brasse Brännström levde tillsammans i elva år.

Lill Lindfors

Man kan utan att skämmas säga att Lill Lindfors, 80, är en av landets allra mest folkkära artister. Med låtar som En sån karl och Musik ska byggas utav glädje har hon skrivit in sig i svensk musikhistoria. I elva år levde hon tillsammans med skådespelaren Brasse Brännström. Men innan dess var hon länge gift med filmaren Peter Wester som hon även har dottern Petronella Wester tillsammans med.

I podcasten Nemo möter en vän berättade Lill Lindfors för ett par år sedan hur hon träffade Brasse. Det var efter att hon engagerat Brasse och parhästen Magnus Härenstam i en av hennes shower på Berns salonger i Stockholm som mer än en arbetsrelation började utveckla sig – trots att hon fortfarande var gift med Peter Wester.

Annons

– Jag ska vara alldeles rak. Vi låg inte med varann, säger Lill Lindfors i podcasten Nemo möter en vän och fortsätter:

– Där var jag moraliskt högt stående. Men vi kysstes, så det är klart det var en affär.

Per Holknekt

Det slogs upp stora rubriker då nyheten kom att Odd Molly-grundaren Per Holknekt och Lena Philipson var ett par. Men det var inget gentemot det som komma skulle. Efter två års äktenskap avslöjade en chockad Lena i ett inlägg på Facebook att Per haft en otrohetsaffär – och skilsmässan var ett faktum.

“Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen. Skvallret hann ifatt till slut, och katastrofen var ett faktum. Stor sorg. Kan inte riktigt fatta det ännu. Jag känner mig löjlig som gick omkring i köket och kokade te och trodde att vi hade varandra”, skrev Lena i inlägget då.

Per Holknekt och Lena Philipsson
Pers otrohetsaffär kom som en chock för Lena.

Per Holknekt har sedan dess bearbetat det tuffa uppbrottet och har flera gånger pratat öppet om vad som hände. Bland annat berättade han i Expressens Direkt med Niklas Svensson tidigare i år om hans och Lenas relation idag:

Annons

– Om vi springer på varandra på gatan så skrattar vi och pratar lite så där, det finns ingen dålig stämning. Hon är en bra kärring, det finns inte så mycket att säga om det. Jag tror att hon tycker jag är en ganska bra gubbe också. Sen hade vi saker bakom lyckta dörrar som ingen känner till, förstås, och det tänker jag låta stanna där, sa han då.

Agneta Sjödin

Hela Sveriges Agneta Sjödin har flera kända förhållanden bakom sig. Bland annat har hon haft en långvarig relation med Niklas Strömstedt och en kortare fling medbåde  Carola Häggkvists exmake Runar Sögaard och Peter Rung (tidigare Svensson), som blev känd genom Big Brother.

Men efter uppbrottet från pojkvännen Martin Lamprecht har det varit väldigt tyst på kärleksfronten för Agneta. Till dess att hon dök upp med ytterligare ett känt ansikte på röda mattan då nya Östermalmshallen skulle invigas tidigare i år. Denna gången är det finansmannen, tillika Dominika Peczynskis ex, Claes Bahri som har fångat hennes hjärta.

Agneta Sjödin
Agneta Sjödin har flera kända relationer bakom sig.

Trots att Agneta under senare år omgärdats av få skandaler berättar hon i en intervju med Aftonbladet att hon inte alltid varit helt oskyldig.

Annons

– Något hjärta har jag väl krossat. Det är klart jag sagt saker i affekt jag ångrat. Jag kan explodera, säga taskiga saker, säger hon i intervjun.

När Agneta får frågan om hon någonsin varit otrogen svarar hon:

– Ja. När jag var yngre. Han fick reda på det. På något sätt kom det fram. Jag lärde mig en läxa och insåg att jag aldrig mer skulle vara det.

Laila Bagge

Efter en tids het romans gjorde Anders och Laila Bagge slag i saken 1994 – och gifte sig. De två musikikonerna var länge ett av Stockholms absolut hetaste par men efter ett gemensamt beslut sju år in i äktenskapet valde de att gå skilda vägar.

Trots att uppbrottet inte var någon dramatisk historia gjorde snart uppbrottet stora rubriker. Anledningen? Laila Bagge var gravid med en annan man då skilsmässan klubbades igenom.

Laila Bagge och Anders Bagge
Laila Bagge och Anders Bagge är goda vänner sedan skilsmässan och har suttit i Idol-juryn tillsammans.

Det var under en turné i USA som Laila träffade på musikern Mason Pitt. En romans utvecklades snabbt och då Laila återvände till Sverige var sonen Liam Pitt redan på väg. Att Anders skulle tagit illa upp av relationen är dock något Laila dementerar då paret redan hade separerat på det känslomässiga planet, nu var det bara byråkratin som stod i vägen.

Annons

– Vi hade ju gått ifrån varandra, så det var egentligen bara på papperet, för det tog sex månader innan skilsmässan gick igenom, har Laila Bagge sagt i det egna realityprogrammet Lailaland.

Jonas Bergström

Hela Sverige slogs av en chockvåg då prinsessan Madeleine efter ett tio år långt förhållande plötsligt bröt upp med dåvarande fästmannen Jonas Bergström – samma år som paret skulle gifta sig. Snart klarnade dock oklarheterna kring separationen då den då 21-åriga Tora Uppstrøm Berg dök upp i en intervju med norska Se og hør.

I intervjun avslöjade Tora att hon och Jonas haft sex då han var på en kompis svensexa i Åre. Paret hade träffats sent på natten och Jonas följde med Tora hem till hotellrummet för en “intim natt”.

Jonas Bergström och prinsessan MAdeleine
Jonas Bergström var otrogen mot prinsessan Madeleine under en svensexa i Åre.

– Vi hade en affär på ­hotellet. Han följde mig hem i taxi cirka klockan ­fyra på natten. Innan vi skiljdes åt bytte vi telefonnummer och han gav mig en kram. Han var otroligt trevlig och en gentleman under hela kvällen, sa Tora Uppstrøm Berg till Se og hør då.

Annons

Skandalen var total och än idag förföljer frågorna otroheten såväl prinsessan som Jonas själv.

Måns Zelmerlöw

Flickidolen och Melodifestivalen-stjärnan Måns Zelmerlöw lever sedan ett par år tillbaka ett lugnt liv tillsammans med hustrun Ciara Zelmerlöw, sonen Albert och bonussonen Archie. Men tiden innan dess var allt annat än lugn och Måns har i flera intervjuer talat öppet om sina många otroheter.

I många år hade artisten svårt att hålla sig till sitt förhållande då han “aldrig kände sig nöjd med det han hade”. I intervjupodcasten Värvet 2014 berättade han om sina känslor kring sex och kärlek:

Måns och Ciara Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw är idag lyckligt gift med Ciara Zelmerlöw.

– Det är väl en tanke som har slagit mig flera gånger också. Jag ser ju på sex som någonting, och att älska som någonting helt annat. Så sex behöver inte betyda någonting alls, sa han då.

Annons

Men trots att kärlek och sex inte nödvändigtvis var sammankopplade för Måns berättade han även i intervjun att skamkänslorna ofta tyngde ner honom i en relation. Något som till slut fick honom att söka sig till en terapeut för att få hjälp med beteendet.

– Jag började under våren. Vi sitter mest och pratar om frågor som kommer upp i mitt huvud. Att få bukt med mitt bekräftelsebehov och få bukt med att jag är en ja-sägare, sa han i Värvet 2014.

Robert Gustafsson

Det är sällan det finns något negativt att läsa om den folkkära komikern Robert Gustafsson. Men då han släppte sin självbiografi Från vaggan till deadline fyllde han plötsligt Aftonbladets löpsedel. I boken berättar han om kampen då hans fru Lotta Gustafsson plötsligt drabbades av en allvarlig hjärtsjukdom.

Paret har varit gifta sedan 1988 och när Lotta drabbades av sjukdomen var Robert bara 22 år gammal med en brinnande karriär framför sig och två små barn att ta hand om. Trycket blev för mycket och i sin bok berättar Gustaf öppenhjärtligt att han vid tiden upprepade gånger var otrogen mot sin fru.

Robert Gustafsson tillsammans med hustrun Lotta
Robert Gustafsson tillsammans med hustrun Lotta.

– När Lotta fick allvarliga problem, jag kunde inte hantera det. Alla runt omkring mig var så sårbara kändes det som. Jag fick en tyfon av dödsångest och tappade fotfästet. Tog inte tag i rädslan. Jag stack huvudet i sanden och hittade flyktvägar, sa han till Aftonbladet då om otrohetsaffärerna.

Annons

Paret lyckades dock hitta tillbaka till varandra trots turbulensen och Lotta och Gustaf lever än idag lyckligt gifta i en villa i södra Stockholm.

Christer Sjögren

Det var nästan 30 år sedan nyheten om att schlagerstjärnorna Christer Sjögren och Lotta Engberg hade en affär briserade. Trots att de var gifta spekulerades det länge om att paret hade en romans innan Lotta tillslut valde att separera från sin dåvarande make Anders Engberg –  och Christer valde att flytta ifrån hustrun Birgitta.

Snart avslöjade Christer i en intervju med Expressen att han och Lotta hade ett förhållande. Och när Christer senare släppte sin biografi Får jag lov att berätta skrev han ingående om sin affär:

Christer Sjögren och Lotta Engberg
Christer Sjögren och Lotta Engberg hade en hemlig romans.

“I dag är jag är inte stolt över mina lögner. Men då var förälskelsen så stark att jag inte drog mig för att både bedra min hustru och ljuga. Birgitta förstod väl att något var lurt och 31 januari när jag just hade ha en spelning med Lotta ställde Birgitta en rak fråga: »Vad håller du på med?« Birgitta spände ögonen i mig och tog ett steg närmare. »Tror du inte jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!”, skriver han i boken.

Annons

Förhållandet mellan Lotta och Christer blev dock inte långvarigt och strax efter att hustrun Birgitta hade flyttat ut flyttade hon tillbaka till sin make igen. Än idag är Christer lyckligt gift med sin Birgitta. Men något som kanske är än mer förvånande är att Birgitta och Lotta har utvecklat en fin vänskap.

– Vi har våra familjer, min fru Birgitta är kompis med Lotta, och jag är kompis med hennes man Patrik. Vi umgås privat också, och det är väldigt roligt att det kan vara på det sättet, har Christer Sjögren tidigare sagt till Expressen.

Leif GW Persson

Leif GW Persson hade två äktenskap bakom sig innan han äntligen fann kärleken i sin nuvarande hustru, Kim Persson. Och trots att han gjort snarare gjort sig ett namn som hela Sveriges favoritkriminolog än kvinnokarl har de tidigare äktenskapen varit stormiga.

I Tv-programmet Hellenius hörna berättar polisprofessorn om de lögner som han utsatte sin andra fru för när Leif GW får frågan om vad det var han ljög om.

Leif GW Persson och hustrun Kim
Leif GW Persson och hustrun Kim Persson.

– Det är det där vanliga som man brukar ljuga om när man inte kan sköta sin relation.

Men programledaren David Hellenius nöjer sig inte där utan pressar på ytterligare genom att ställa frågan rakt ut om han varit otrogen.

Annons

– Ja det är klart, inte lite. Det gjorde jag och det var väl inget bra, svarar Leif GW Persson då.

Han är dock noga med att understryka att han är mycket bättre som make idag. Framför allt för att det är så jobbigt att hålla lögnerna i schack.

Jonna Lundell

Att Jonna och Joakim Lundell hade en brokig start på sitt förhållande är ingen hemlighet. Paret gjorde slut och blev tillsammans om vartannat flera gånger innan de fann lugnet hos varandra och lever idag som lyckligt gifta tillsammans med barnen Lunabelle och Lionel.

En stor anledning till parets bråk i början av förhållandet var svartsjuka. Något som de båda hade gett varandra anledning till då de varit otrogna mot varandra. I en Youtube-video på deras egna kanal berättar paret om den tuffa tiden.

– Jag var en riktigt rutten människa då. Jag står för det och erkänner det. Jag var otrogen mot dig då och behandlade dig väldigt illa, vilket resulterade i att du också var otrogen, berättar Joakim i Youtube-videon.

Paret menar dock att deras respektive otroheter fick dem att sätta ett högre pris på kärleken och idag är de lyckligare än någonsin tillsammans.

Joakim Lundell och Jonna Lundell
Joakim Lundell och Jonna Lundell har barnen Lunabelle och Lionel tillsammans.
Annons