LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s tuffa hot mot publiken i Masked singer – efter läckan: ’’Måste böta’’

22 mar, 2024 
Maria Broberg
Masked singer 2024 är äntligen tillbaka.
Men trots TV4:s stenhårda försök att förhindra att namnen på deltagarna avslöjas i förtid – läcktes en namnlista bara några få veckor innan premiären.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Felix Herngrens avslöjande om Masked Singer: "Fruktansvärt"Brand logo
Felix Herngrens avslöjande om Masked Singer: "Fruktansvärt"

Succéprogrammet Masked singer är äntligen tillbaka och maskerna som är med denna gång heter bland annat Bergatrollet, Lejonet, Prinsesstårtan och Pandorna.

I vanlig ordning ser vi programledaren David Hellenius, 50, i tv-rutan ihop med juryn Felix Herngren, 57, Nour El-Refai, 36, Måns Zelmerlöw, 37, och Pernilla Wahlgren, 56, som vilt gissar på vem som gömmer sig bakom masken.

Tittarna uppmanas även att gissa på maskernas sanna identiteter men bara några få veckor innan premiären läcktes det en lista med påstådda namn på alla kändisdeltagare – trots TV4:s tappra försök att stoppa det.

Masked singers läckta namn – alla år har avslöjats

Att namnen på kändisdeltagarna avslöjas innan premiären är inget nytt. Samtliga fyra säsonger av programmet har haft namnlistor som läckt på onlineforumet Flashback.

I en tidigare intervju med Hänt berättade programmets exekutiva producent Anika Baclijevski att man helt enkelt får se årets säsong för att veta vilka som gömmer sig bakom maskerna.

Annons

– Det kommer alltid förekomma påståenden om listor och avslöjanden, och jag säger det igen, den som vill veta vilka som gömmer sig bakom maskerna behöver invänta premiären och nya säsongen som startar 22 mars.

Det finns däremot anledningar till att vara skeptiskt mot TV4 när de även tidigare har hänvisat att man ska se programmen för att veta de rätta svaren på deltagarna. Men det är nämligen så att tidigare listorna alltid har stämt.

Om listan stämmer även i år betyder det att TV4, för fjärde året i rad, misslyckats hålla namnen hemliga. Detta i sin tur saboterar hela programidén med gissningsleken kring vilka kändisar som gömmer sig bakom maskerna.

TV4:s åtgärder – publiken hotas

Anika Beclijevski menar att TV4 alltid har jobbat med att stoppa potentiella läckor, och i år har de gjort ytterligare förändringar i hopp om att lyckas med det.

– Vi har jobbat intensivt tillsammans med produktionsbolaget och gjort förändringar i produktionen som vi tror kommer förbättra och säkra upp kommande säsong. Det viktiga för oss är att ge tittarna den bästa underhållningen och säkerställa så att inte några läckor ska förstöra upplevelsen och spoila för våra tittare, berättade Anika Beclijevski i den tidigare intervjun med Hänt.

Annons

”Det stämmer att vi har minskat antalet människor som medverkar vid revealögonblicket, alltså när masken tas av på deltagaren. Dessutom har vi tagit till nya sätt för att skydda programinnehållet och säkrat upp ytterligare när det gäller våra arbetsrutiner. Mer i detalj hur det arbetet sker kan jag inte gå in på.”

TV4 har alltså ännu inte kunnat lista ut vem det är som läcker listan år efter år. Men en sak är ändå ganska säker – det är troligtvis inte någon som sitter i publiken utan snarare någon som faktiskt jobbar med produktionen.

Jurymedlemmen Nour El-Refai avslöjade i sin podd, Nours Poddelipodd, att publiken byts ut för varje avsnitt som spelas in. Därför kan man inte veta hela listan, utan bara en mask åt gången i sådana fall.

Nour berättar även att produktionen använder sig av någon slags ’’hot-metod’’ för att få publiken att hålla tyst.

– De skriver på ett kontrakt, ett sekretessavtal som säger att de måste böta en miljon om de skvallrar, fortsätter Nour el Refai i sin podd.

Hänt har sökt TV4 om en kommentar om de även i år har använt sig av sekretessavtal och hot om böter om man som publik avslöjar vilka som befinner sig under masken. Samt om produktionen får skriva under liknande kontrakt.

Det återstår att se om listan denna gång har rätt igen.

FOTO: Magnus Ragnvid / TV4, TT

Annons