TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024Nyhetsmorgon

TV4:s svar – efter Nikki Aminis plötsliga avhopp från Idol

05 dec, 2020 
Nikki Amini lämnar Idol efter fem år
I går kom beskedet att Nikki Amini valt att tacka nej till att fortsätta som jurymedlem i Idol.
Nu har TV4 givit sin syn på det hela.
Annons
Allt om Nikki AminiBrand logo
Allt om Nikki Amini

I år blev inte Idol som andra säsonger. På grund av coronapandmein krymptes publiken till en början för att sedan plockas bort helt, och efter att flera idoler insjuknat under inledningen av säsongen fick flera av dem framföra sina låtar från hotellrummen.

Det är bara några av sakerna som hänt i år. Men vad som varit som de senaste åren är att Pär Lernström varit programledare och att juryn bestått av Nikki Amini, Anders Bagge, Kisthi Tomita och Alexander Kronlund.

Så kommer det inte bli nästa säsong.

Nikki Amini lämnar Idol-juryn

För när det stod klart att Nadja Holm vunnit Idol kom också nyheten om att Nikki Amini valt att inte fortsätta som medlem i juryn, det här var Aftonbladet först att rapportera om.

Efter finalen kommenterade Nikki Amini själv de hela på sitt Instagramkonto.

”Jag kanner mig oerhort smickrad over att ha fatt det fortsatta fortroendet att sitta kvar i Idoljuryn 2021 men jag har valt att tacka nej”.

Annons

Nikki Amini har varit en del av Idol-juryn i fem år, och de fyra senaste tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund. På Instagram berättar hon om åren som gått.

”Jag ar oerhort stolt over att jag varit med och skapat ett Idol som kants relevant och attraktivt. Det har framfor allt varit valdigt kul att upptacka framtida artister for den svenska musikscenen. Jag ar tacksam over att ha jobbat med sa manga proffsiga manniskor i Idolproduktionen under aren som gatt - ingen namnd, ingen glomd”.

TV4:s ord om Nikki Aminis avhopp

Anledningen till avhoppet är enligt Nikki Amini själv att hon vill fokusera mer på andra saker än Idol, bland annat sin bok. Hon verkar också tycka att att det här var rätt tid att kliva av

”Att jag har fatt uppleva en sista Idolfinal med Nadja och Paulina som finalister ar det absolut basta avslut pa min Idolkarriar som jag hade kunnat tanka mig. Grattis Nadja!”.

Annons

Det blir naturligtvis ett tomrum att fylla för TV4, och hur det kommer att te sig verkar inte klart än. Susanna Badilla är programchef på TV4, och hon skriver i ett meddelande till Hänt att Nikki Amini kommer att vara saknad.

”Vi vill tacka Nikki för hennes tid i juryn. Hon har gjort ett fantastiskt jobb i Idol, hon är väldigt uppskattad och omtyckt av tittarna och det är så klart tråkigt att hon lämnar oss”, skriver Susanna Badilla och tillägger:

”Hon har bidragit med sin unika kompetens och hjälpt oss hitta fantastiska idoler. Vi önskar henne all lycka till framåt”.

Bild: Stina Stjernkvist/TT, Karin Törnblom/TT

Annons