LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV4:s svar efter ändringen – därför flyttas Jul med Ernst

27 nov, 2020 
Ernst Kirchsteiger
Den nya säsongen av Jul med Ernst närmar sig med stormsteg.
Nu väljer TV4 att svara på anledningen till den plötsliga ändringen med programmet.
Annons

Videon kunde inte hittas

Vad är väl en jul utan TV4:s succéprogram Jul med Ernst på tv-rutan? Programmet där Ernst Kirchsteiger, 63, delar med sig av sina bästa jultips har under årens gång blivit en riktig tradition hemma i stugorna.

Under hösten gjorde kanalen klart att det blir en säsong av Jul med Ernst även i år. Ernst själv har dessutom uttryckt sin stora glädje över beskedet och utlovar att det ska bli en härlig säsong, precis som vanligt.

– Det kommer att bli ett mer personligt program än vanligt. Jag vill visa svenska folket hur jag bjuder in julen och skapar en traditionell och nästan lite magisk högtid, sa Ernst i ett pressmeddelande när nyheten släpptes.

Sedan glädjebeskedet delades har många längtat efter att det ska bli dags för julbak, kransbindning och julpyntande på premiärdagen som är den första december. I år spelas julmyset in på Julita gård utanför Katrineholm i Sörmland.

Annons

Ernst Kirchsteigers stora familjelycka

Det är inte bara på jobbfronten som det sker härliga grejer i Ernst liv. I somras kom nämligen ett privatare glädjebesked, Ernst ska nämligen bli farfar. Det är den äldsta son Sebastian Kirchsteiger, 36, som ska bli pappa och familjelyckan är total.

– Både jag och Ulla blev jätteglada när vi fick veta. Det kan ha kommit en liten tår. Vi ser så mycket fram emot att få träffa vårt barnbarn nästa år, sa Ernst då.

TV4:s plötsliga ändring i Jul med Ernst

Även om programmet fortsätter i princip likadant som tidigare så har TV4 gjort en stor ändring när det gäller Jul med Ernst. Tidigare år är det just torsdagar som programmet har sänts på, något som de etablerade tittarna självklart har koll på. Men i år sänds programmet istället på tisdagar.

”Varför har ni ändrat dag för Jul med Ernst från torsdagar till tisdagar nu i år?”, skriver en tittare på Instagram.

Frågan har snabbt blivit besvarad av TV4 som visar sig ha ett strålande svar.

”Vi tyckte det var alldeles för lång väntan till torsdag”, svarar kanalen.

Annons