LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Ernst Kirchsteigers fina gest efter Sommar med Ernst

13 aug, 2020 
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger tackar för sig – för den här gången. Efter säsongsavslutningen av Sommar med Ernst gjorde programledaren något oväntat. Det fick tittarna inte se.
Annons
Allt om ​Ernst KirchsteigerBrand logo
Allt om ​Ernst Kirchsteiger

Sommar med Ernst är slut för i år efter nio avsnitt. Den trettonde säsongen av programmet har sett lite annorlunda ut jämfört med tidigare. Bland annat har TV4-tittarna fått se en hel del tillbakablickar från tidigare sommar.

Men mycket är så också likt. Det är nämligen fortfarande mycket pyssel, matlagning och mys.

I säsongsavslutningen målar Ernst Kirchsteiger en tavla av sjöutsikten vid Åsbyviken utanför Örebro. Det är ju där som han har tillbringat sommaren. Det gör Ernst samtidigt som han berättar för tittarna hur han tänker kring målandet. Förhoppningen är att fler ska börja måla.

– Tänk om jag kunde få er att sätta er ner och måla lite. Ni skulle kanske förvåna er själva genom att vara riktigt bra på det, säger han i programmet.

Ernst Kirchsteigers fina gest hölls hemlig

Tavelmålandet verkar ligga Ernst varmt om hjärtat.

– Att måla är ett perfekt sätt att faktiskt vara i nuet och landa i sig själv. Jag tror att många skulle må bättre av att sätta sig ner och måla ibland. Det behöver inte bli något mästerverk, det är känslan som är det viktiga, säger Ernst Kirchsteiger.

Annons

När Ernst Kirchsteiger är klar får tittarna se verket, och det blir också väldigt vacker. Det tittarna inte får se är att Ernst Kirchsteiger efter programmet lämnar över tavlan till husägarna, som tack för att han har fått använda gården.

– Åsbyviken är en fantastisk plats och det har varit underbart att få komma tillbaka. Jag hoppas att Lena och Kalle ser på tavlan och tänker på allt roligt vi gjort, säger Ernst Kirchsteiger.

Lena Werderitsch och Kalle Pettersson är de som äger huset, och de har haft besök av Sommar med Ernst-gänget tidigare. De är naturligtvis glada över presenten och att programmet spelades in hos dem igen.

– Det är alltid kul att få träffa Ernst och produktionen. De är som lite som en familj och det är en stor ära att Ernst ville komma tillbaka till oss i sommar. Det kommer vi aldrig att glömma, säger Lena Werderitsch.

”Vi blev så glada och överraskade”

Tavlan då? Jo, den uppskattades av familjen.

Annons

– Tavlan hänger här hemma och alla som kommer på besök stannar och tittar på den. Vi har sett att han målat tavlor tidigare i programmet och alla har varit fantastiska, men den här slår alla rekord, Säger Lena Werderitsch och tillägger:

– Vi blev så glada och överraskade när vi fick den. Den kommer att hänga kvar som ett minne för alltid.

Nu kan Ernst Kirchsteiger luta sig tillbaka och fortsätta njuta av det sista som sommaren har att erbjuda. Och förbereda sig på den present som han själv kommer att få i början av nästa år. Då ska Ernst nämligen bli farfar.

Bild: TV4

Annons