Tittarnas kritik efter inslaget om pulkaåkning i TV4 Nyheterna

Anders Kraft

Foto: TT/TV4

”Är det okej att åka pulka på en begravningsplats?”
Så lyder frågan som TV4 ställt sina tittare på Facebook.
Inslaget, som visats på kanalen, väcker nu starka reaktioner bland TV4-tittarna.

Morgon efter morgon kan det svenska folket slå på TV4 och erbjudas fullspäckade program av Nyhetsmorgon. Med årens gång har programledare som Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist och Tilde de Paula Eby blivit några av Sveriges kanske absolut folkkäraste profiler.

Även om stämningen i Nyhetsmorgon mestadels är lättsam med långa intervjuer, matlagning och inspiration så är det även ett aktualitetsprogram där nyheter lyfts.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tittarnas hårda ord mot Maria Forsblom och Martin Järborg

Vissa programledare som Maria Forsblom och Martin Järborg har tidigare fått kritik för att de anses göra programmet för lättsamt. Maria och Martin har väldigt kul tillsammans och bjuder lätt på några extra skratt, något som vissa TV4-tittare inte tycker passar helt bra.

”Orkar inte se TV4 på varsagarna för det har blivit mer fnissande lekstuga och det är deras åsikter som de delar oftast. Fy! Lördagar och söndagar är alltid en seriös programledare och mycket intressanta händelser .SVT1 har saklig mer seriöst morgonprogram. Mer allsidig om man inte vill ha högljud tramsande och vem var bäst i de o de. Skärpning”, skrev bland annat en tittare på Facebook.

Blandade åsikter efter inslaget i TV4 Nyheterna

LÄS MER: Steffo Törnquists svar efter kritiken mot Nyhetsmorgon: ”Bedrövligt”

Förutom det material som sänds från Nyhetsmorgon-studion så varvas även programtiden med nyhetssändinlgar från TV4 Nyheterna. Ett inslag som visades i Nyheterna under söndagskvällen, delades av kanalen på Facebook i samband med att Nyhetsmorgon gick på tv:n. I inslaget togs det upp att Skogskyrkogården i södra Stockholm blivit populär bland barnfamiljer. Detta då en perfekt pulkabacke finns tillgänglig. Det har dock snabbt visat sig vara blandade åsikter kring detta då vissa menar att det är helt fel att åka pulka på en kyrkogård, medan andra inte ser problemet med att låta glada barnskratt spridas över platsen.

Efter att TV4-delat inslaget på sociala medier har nu många tittare engagerat sig i vad de står i frågan. Vissa håller helt med om kritiken.

”Jag skulle inte vilja ha detta vid min kyrkogård när jag besöker min son. Visa lite respekt!”, skriver en person på Facebook.

”Har svårt att fatta att man tar med sina barn att åka pulka på ett ställe där de sörjande ska få sörja. Hur kan man bara strunta i dessa människor? Kyrkogårdar är det enda ställe man kan få vara ledsen på i detta samhälle. Det finns massor av andra backar. Massor!”, skriver en annan.

Andra menar dock att de kan se något positivt i det hela.

”Om kyrkogården är stor och gravarna/minneslunden inte ligger i närheten av backen så är det väl härligt att en sådan plats kan fyllas med barnskratt några få dagar om året”, skriver en tittare.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso om Lovisa Worges kritiserade födelsedagsfirande

LÄS OCKSÅ: Lotta Lundgrens relation till Erik Haags barn

Senaste nytt