Steffo Törnquists svar efter kritiken mot Nyhetsmorgon: ”Bedrövligt”

Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

Journalister kan få ta emot både kritik och hat – så är det även på TV4.
Nu berättar programledare Steffo Törnquist om sina egna erfarenheter.
– Det är bedrövligt, säger han till Aftonbladet.
Missen i Steffo Törnquists bild
Slå på ljud

Programledaren Steffo Törnquist, 65, har tillsammans med sin kollega Jenny Strömstedt, 48, blivit en av TV4-tittarnas favoritduos i Nyhetsmorgon.

Steffo Törnquist har varit programledare för Nyhetsmorgon sedan år 2000 och nu går han in på sitt 43:e. I samma veva har han också fyllt 65 år – en ålder som han alltid sett som en pensionsålder.

– När jag växte upp var 65 den traditionella pensionsåldern och alla gubbar och män var farbröder. Jag känner mig lika löjlig som jag alltid har gjort och kan inte förstå att jag fyller 65. Men jag har ingen noja, det har jag aldrig haft, berättar Steffo i en intervju med Aftonbladet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Steffos ord om att lämna TV4

Men Steffo Törnquist har ingen plan på att gå i pension och vara ledig varje dag ännu – trots att han gått i de tankebanorna. Han menar att just yrket journalist är ett yrke man kan hålla på med hela livet. Men när det gäller just TV4 och Nyhetsmorgon har han dock tänkt att han kanske skulle slänga in handduken.

– Nu är jag inne på den 43:e säsongen och jag har snuddat vid tanken att jag kanske borde lägga av. Men under dessa coronatider är alternativet inte så roligt och det är fortfarande väldigt kul att jobba med Nyhetsmorgon, även om det är smärtsamt att gå upp tidigt. Jag kör på tills jag inte kör på längre, säger han till Aftonbladet.

TV4-profilen sätter ner foten

LÄS MER: Steffo Törnquists familjelycka med frun Caroline Törnquist

Som journalist kan man få ta emot både hot och hat. Så är det också för medarbetarna på TV4 som kan få både kritik och hat. Ofta är det de kvinnliga kollegerna som får utstå mest, medan män är mer förskonade i jämförelse, något Steffo Törnquist vittnar om stämmer.

– Så är det och så har det alltid varit. Det är bedrövligt vad en del får stå ut med. Jag är väldigt förskonad men fick en del skit när jag var sportkrönikör på Expressen. Jag blev till och med mordhotad vid ett tillfälle. Men det läskigaste var när jag fick ett brev med en adress till min sons dagis, då blev jag rädd. Det dyker fortfarande upp lite galenskap då och då, men oftast är folk oerhört snälla, säger han till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Så träffade Lena Endre sin make Martin Wickström

LÄS OCKSÅ: Helena Bergströms sorg efter kollegans bortgång – berättar om ilskan

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TTEero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN