TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4-tittarna rasar – efter deltagarens beteende i Sveriges mästerkock

17 feb, 2022 
Mischa Billing i svart topp och mörkgrön kavaj i sammet. Markus Aujalay i svart t-shirt och svart kavaj.
Sveriges mästerkock är äntligen tillbaka med en rykande färsk och smaskig säsong.
Nu reagerar TV4-tittarna starkt på hur en av deltagarna beter sig.
Bedrövligt att hantera råvaror och mat så”, skriver en upprörd person.
Annons
Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”Brand logo
Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

Sveriges mästerkock är ett av våra mest populära matlagningsprogram. Tolv amatörkockar fajtas varje vecka om en plats närmare finalen där de kan vinna det eftertraktade kokbokskontraktet som kan kickstarta deras karriär.

Den välkända jurytrion med Mischa Billing, 55, Tom Sjöstedt, 46, och Markus Aujalay, 50, i spetsen är tillbaka för att sätta skräck i mästerkockarna.

Några av årets deltagarna som utmärkt sig är den unga Adam Thulin, 21, VD:n Helena Ekman, 47, restaurangchefen Ida Ödmark, 28, och den kreativa Jimmy Guo, 30.

Men det var en annan deltagare som hamnade i centrum i denna veckas avsnitt...

Deltagaren i Sveriges mästerkock 2022 – vägrade låta juryn smaka på maten

Så här långt in i tävlingen är det nio deltagare kvar. En av dessa nio tvingades lämna under gårdagens rafflande upplösning i mästerkocksköket.

Annons

Kvällen avslutades i vanlig ordning med en elimineringsutmaning på temat ost. Deltagarna fick i uppgift att laga två pizzor; en klassisk pizza och en innovativ pizza.

Det som sker i avsnittet är helt enkelt att en av deltagarna Oliva Johansson, 29, vägrar låta juryn provsmaka hennes ”testpizza”, det vill säga den pizza som hon utgår från för att sätta alla smaker när det väl gäller. Inte helt olikt en första pannkaka!

Jurymedlemmen Mischa stäcker fram handen för ett smakprov, men nekas av den envisa Olivia. Mischa ropar då till sig kollegan Markus efter att ha snott åt sig en bit pizza mot Olivias protest, men det är då det händer. Olivia skyndar sig att slänga pizzan i soporna.

– Nej men oj, säger hon och visar upp ett tomt fat när Markus anländer vid hennes arbetsstation med en frågande blick.

Här visar Olivia upp det tomma fatet för jurymedlemmarna Mischa och Markus, efter att ha slängt pizzan i soporna.
Här visar Olivia upp det tomma fatet för jurymedlemmarna Mischa och Markus, efter att ha slängt pizzan i soporna.

TV4-tittarna rasar – efter deltagarens beteende i Sveriges mästerkock: “Bedrövligt”

Efter händelsen i gårdagens avsnitt av Sveriges mästerkock 2022 har kommentarsflödet på TV4:s Facebook-sida överfyllts av kritiska kommentarer gällande Olivias agerande.

Annons

Tror säkert nån i lokalen gärna ätit den pizzan. Bedrövligt att hantera råvaror och mat så”, skriver en upprörd tittare.

Håller med oförskämt att slänga nygjord mat där är ju kameraman som kunde fått eller vem som helst”, instämmer en annan.

Känns som det slängs mycket mat i de där matprogrammen”, konstaterar en tredje.

Blev fasen arg när hon gjorde så. Hon borde fått en varning där! Vi ha nog med matsvinn och att göra så där är inte okej! De andra kunde fått äta upp den!! De ha ju faktiskt haft ett avsnitt med barnen i Sveriges yngsta mästerkock, om det här med att släng mat. Tur barnen är smartare än de vuxna”, fyller en fjärde i.

Kommentarsfältet balanseras dock av andra röster som menar på att Olivia ställer upp i en tävling och att hennes agerande därmed var fullt förståeligt. Vad tycker du? Gjorde Olivia rätt?

TV4 och Sveriges mästerkock-produktionen svarar på kritiken

Vi jobbar hårt med att ha så lite matsvinn som möjligt och har genom åren minskat vårt matsvinn markant”, skriver TV4 som svar på tittarnas kritik.

Annons

Kanalen fortsätter med att lyfta de klimatsmarta insatser och beslut de tagit i samband med programmet.

Vi spelar exempelvis in flera program med samma skafferi (som även används av Sveriges yngsta mästerkock), maten som lagas äts upp av produktionen på plats och överblivna råvaror skänks till personal. Vi arbetar också för att bli en helt plastfri produktion”, skriver TV4.

Sveriges Mästerkock sänds på onsdagar klockan 20:00-21:00 på TV4 Play och TV4.

FOTO: TV4

Annons