Tittarna kritiska mot inslaget i Nyhetsmorgon – anklagas för bluff

nyhetsmorgon

Stormen Malik har dragit in över Sverige och har skapat oreda på flera håll i landet.
Men när TV4:s Nyhetsmorgon rapporterade mitt i blåsten blev många tittare fundersamma.
”Överdriver”, skriver en tittare.
Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil
0:37

Efter reklamen: Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

(0:37)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon sänder varje dag året om med olika programledare i spetsen. Under söndagens avsnitt var det Jenny Alversjö som ledde programmet och en del av innehållet hade fokus på den allvarliga stormen Malik som dragit in över Sverige.

Hushåll har förstörts, tågavgångar har ställts in, tusentals hushåll är strömlösa och det har blivit översvämningar på grund av stormen. Men när TV4 rapporterade från Skåne, mitt i stormen, har flera tittare nu blivit fundersamma.

Exklusivt
Erik Videgårs verkliga relation till Jenny Strömstedt

”Vi går ut och varnar att det är läge att hålla sig inne”

Stormen Malik har skapat stor förödelse. På lördagen drog den in över Sverige västerifrån.

– När det börjar närma sig 40 är det nog svårt att stå. Man får verkligen spjärna emot. Det är därför vi går ut och varnar att det är läge att hålla sig inne, sa Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI, under lördagskvällen, till Aftonbladet.

Läget är fortsatt allvarligt och ett område som drabbats hårt är trafiken, där bland annat Öresundsbron fick hållas stängd. Det har även kommit in rapporter om nedblåsta träd på vägarna på flera håll i Sverige.

– När man får snöfall i kombination med sådan här kraftig vind uppstår ganska många konsekvenser och problem. För trafiken blir det väldigt mycket nedsatt sikt, det kan vara halka också ute på vägarna, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Stormgeo, till Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nyhetsmorgons inslag får tittarna att tro att det är en bluff

När Nyhetsmorgon rapporterade mitt i stormen från Skåne blåste det rejält. Reportern fick kämpa med att inte få havsvatten i ansiktet och vad det går att utläsa från videon ser han ut att ha svårt att stå still på grund av blåsten.

Flera tittare har nu reagerat på klippet som TV4 publicerat i sociala medier, en del av dessa tycker det ser överdrivet ut.

”Älskar att han överdriver sina rörelser och står och gungar ”medvetet”, syns tydligt. Absolut att det blåser kraftigt men inte sådär!”, skriver en tittare.

Varför står han där utan mössa????”, undrar en annan.

Varför stå vid havet så dumt då få han skylla sig själv när jag överdriver i rutan”, hälsar en tredje.

Det blåser men inte så att han behöver gunga fram och tillbaks. I ett av inslagen gick en person ner och fotade vågorna bakom reportern och hen hade inga problem att stå rakt”, skriver en fjärde person.

Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar – efter uttalandet i Stjärnorna på slottet: ”Fruktansvärt”

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren i tårar – orden om svåra separationen: "Ska lämna"

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN