Erik Videgårds om verkliga relationen till kollegan Jenny Strömstedt

Erik Videgård & Jenny StrömstedtS
Exklusivt

Krögaren, tv-kocken och poddaren Erik Videgård är en populär gäst i tv-programmet Nyhetsmorgon.
Nu berättar han för Hänt om relationen till kollegan Jenny Strömstedt.
Läs vad han säger här!
0:37

Efter reklamen: Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

(0:37)

TV4-kocken Erik Videgård, 61, syns ofta i det populära tv-programmet Nyhetsmorgon.

Där medverkar han på helgerna, något som han själv tycker är lite synd då han inte får möjlighet att jobba med TV4:s programledare i den utsträckning han hade önskat.

– Det är lite synd att jag inte är med mer i början av veckan när Soraya är med. Jag gillar henne väldigt mycket. Håller på mycket med persisk mat nu, så det hade varit kul att prata med Soraya om maten, säger Erik till Hänt.

Krögaren Erik Videgård syns inte bara på tv. Han har, under en tid nu, arbetat med koncept och recept för den persiska restaurangen Coup D'etat i Stockholm, som invigdes i dagarna den 26 januari 2022.

Breaking
Bonde-Mattias och Nathalie har fått barn – första orden

TV4-kocken Erik Videgårds om musikkarriären: ”Tidigare liv”

Faktum är att Erik faktiskt har fler strängar på sin lyra. De som känner honom som den populära tv-kocken, som tipsar allt ifrån hur du får till en smakrik kall soppa till hur du får ett perfekt tillagat ris, kanske blir förvånade över profilens tidigare karriär.

– Det var mitt tidigare liv, som musiker. Jag och Mauro Scucco och Heinz Liljedahl och några till hade ett band. Jag spelade sax. Det var jag sådär bra på. Jag var desto bättre på att sköta ljudet. Jag turnerade väldigt mycket på sent 70- och tidigt 80-tal, med massa band som var kända på den tiden. Jag gjorde Europes första turné och platta, berättar Erik ödmjukt och fortsätter.

– Nu med podden så har jag byggt en liten studio för att spela in reklamspottar och sånt. Då får jag putsa av mikrofonen och mixerbordet igen.

Han syftar såklart på podcasten 45 minuter AV som han driver tillsammans med TV4-kollegan och vännen Jenny Alversjö, 47. Erik berättar för oss att från och med februari månad byter podcasten namn till Matresan med Jenny & Erik.

I podden får han kombinera sin kärlek för ljudproduktion med sin enorma kunskap om mat- och dryckesupplevelser.

I ett tv-inslag från sommaren 2021 visar Erik Videgård TV4-tittarna hur de lagar svalkande kalla soppor. Programledare är podd-kollegan Jenny Alversjö.

I ett tv-inslag från sommaren 2021 visar Erik Videgård TV4-tittarna hur de lagar svalkande kalla soppor. Programledare är podd-kollegan Jenny Alversjö.

FOTO: TV4

Dragomir Mrsic stora familjelycka – har blivit morfar för andra gången

Erik om relationen till Nyhetsmorgon-kollegan Jenny Strömstedt

När vi pratar med Erik passar vi på att fråga honom om relationen till övriga Nyhetsmorgon-kollegor. Umgås han privat med någon annan än podcast-kollegan?

Han berättar för oss om relationen till en annan populär Jenny, nämligen Jenny Strömstedt, 49, som är gift med musikern Niklas Strömstedt, 63.

– Jag känner Niklas Strömstedt sedan länge länge. Med det så har det blivit att man känner Jenny också. Strömstedt. Men umgås privat? Nej det gör vi väl inte, svarar Erik då.

LÄS OCKSÅ: Robin Bengtssons ex starka reaktion efter Sigrid Bernsons diagnos

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarna rasar - efter intervjun med Mariette i Nyhetsmorgon

FOTO: Simon Bajada

SENASTE NYTT!