LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-tittarna rasar - efter intervjun med Mariette i Nyhetsmorgon

30 jan, 2022 
Jenny Alversjö i grön kostym.
Kort efter sonen Dantes födelse orosanmäldes artisten Mariette Hansson till Socialtjänsten.
Imorse skulle hon få komma till tals kring ämnet, i en intervju med Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon.
Nu rasar tittarna efter behandlingen av Mariette under intervjun.
Annons
Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstilBrand logo
Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

Inspirerande Idol- och Melodifestivalen-profilen Mariette Hansson, 39, och hustrun Isabelle Hansson, 33, är nyblivna mammor. Det första gemensamma barnet, sonen Dante, kom i november och förgyllde parets liv.

Men kort efter parets bebislycka delade Mariette med sig av en uppseendeväckande nyhet till följarna på Instagram. Nämligen det faktum att en anonym person orosanmält henne till Socialtjänsten...

Efter Mariette Hanssons barnlycka – orosanmäld till Socialtjänsten

Det var under fredagen, den 28 januari, som Mariette postade ett inlägg på plattformen där hon visade upp brevet från socialförvaltningen.

I brevet framgår det att en anonym person anmält henne för att hon, enligt den personen, anses vara ”för upptagen” för att ta hand om sitt barn. Bevisen menar personen finns i Mariettes händelserika Instagram-flöde som via bilder och stories skildrar ett liv som musiker.

Annons

Anmälaren blir rädd och tycker att det är obehagligt när hen ser hur upptagen mamma är. Anmälaren har via gemensamma vänner hört att mamman har väldigt mycket för sig. Anmälaren vet inte om det finns någon annan som avlastar mamma när hon spelar musik”, står det i brevet.

Mariette har själv kommenterat känslorna kring händelsen i en intervju med Aftonbladet:

– Jag fick mig nästan ett litet skratt när jag läste det för att det var så himla overkligt att få ett sådant brev till sig, där någon dessutom har kollat igenom min Instagram och påstår att jag spelar och jobbar så mycket att jag inte kan ta hand om mitt barn, säger Mariette och fortsätter:

– Jag kan inte säga att det här har påverkat mig negativt på något sätt, det enda jag känner är att de här resurserna hade kunnat läggas på fall som verkligen behöver det. Och att det säkert finns väldigt många som hade behövt det här.

Mariettes intervju med Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon – därför rasar tittarna

Efter det att brevet offentliggjordes av Mariette har händelsen engagerat allt från sympatiserande föräldrar, kända profiler och HBTQIA+-gemenskapen; alla sluter upp och stöttar Mariette.

Annons

Under dagens sändning av Nyhetsmorgon, ledd av programledaren Jenny Alversjö, 47, skulle Mariette få komma till tals... men så blev det inte riktigt.

Mariette skulle medverka via länk, men när det blev dags för intervjun svarade inte tekniken.

– Hallå hallå! Mariette, hör du mig?, ropar Jenny febrilt utan att få svar. Mariette syns i bild, men verkar inte höra programledaren genom de trådlösa hörlurarna som hon har i öronen.

Här försöker programledaren Jenny få kontakt med Mariette i direktsändning.
Här försöker programledaren Jenny få kontakt med Mariette i direktsändning.

Tråkigt med tekniskt strul imorse”, skriver Mariette själv på Instagram efteråt.

Då denna sekvens var i slutet av sändningen fick Jenny heller inte möjlighet att försöka kontakta Mariette igen. Något som fått TV4-tittarna att reagera starkt. Här är några upprörda kommentarer:

Annons

Kommer vi få möjlighet att höra Mariette senare?”, skriver en förvirrad och upprörd tittare.

Så ledsamt att intervjun med Mariette inte kom med. Tycker att ni får ta mer tid med gäster/intervjuer istället för många olika gäster... Det som Mariette vill ta upp är ett mycket viktigt ämne”, skriver en annan som uttrycker samma frustration.

Kommer Mariette tillbaka och får prata?", undrar en tredje.

Vi vet inte om det är planerat att Mariette ska gästa morgondagens sändning av programmet, som leds av Soraya Lavasani, 39, och Anders Pihlblad, 53, eller ej. Men vi gissar att TV4 på något sätt kommer att återvända till det aktuella ämnet och låta Mariette få prata om upplevelsen.

FOTO: TV4

Annons