Christer Sjögrens svåra kamp i kulisserna – egna orden: ”Hopplöst”

Dansbandet Vikingarna är just nu ute på en stor avskedsturné. Men det är inte guld och gröna skogar, sångaren Christer Sjögren berättar om det svåra han tvingas kämpa med i kulisserna.
”Man får skador, det kan låta knepigt, men så är det”, säger han till Expressen.

I över 40 år har dansbandet Vikingarna underhållit tusentals svenskar på dansbanor runt om i Sverige. Till en början med sångaren Stefan Borsch, som sedan hoppade av bandet redan efter fem år. När han tog beslutet att lämna har Christer Sjögren, 71, tagit över mikrofonen under större delen av åren.

Just nu är bandet tillbaka ute på vägarna och genomför sin avskedsturné, och då med Christer Sjögren som sångare på scenen. Turnén inleddes förvisso med att bandet var tvungna att ställa in sina planerade spelningar i Karlstad, detta på grund av att bland andra Christer Sjögren insjuknat.

Men framgången har också en baksida, något Christer Sjögren och de övriga bandmedlemmarna valde att tala ut om i en intervju med Expressen. För fansen är fortfarande efter alla år väldigt angelägna om att få prata och komma nära Christer Sjögren, något han själv beskriver som besvärande.

Exklusivt
Så lever Lotta Engbergs ex Anders idag – oväntade karriärsbytet

Vikingarna: ”Jobbigt då och jobbigt efteråt”

Framför allt är han blyg när han inte står på scenen, och trots att han kan ha lagt mycket tid på fansen runt spelningen är det svårt att hantera besvikelsen som uppstår om han inte lever upp till allas förväntningar.

– Även om jag skriver 150 autografer så känns det ändå hopplöst om jag går ifrån en person, säger Christer Sjögren.

Även bandkollegan Jörgen Arnemar vittnar om att situationen ibland är besvärande.

Christer Sjögren: "Nu dör jag, hej då"

– Men det är lättare på scen än när man står på golvet och de kommer och klänger och det är svettiga kärringar som hänger sig på dig. Det är jobbigt då och det är jobbigt efteråt, säger Arnemar.

Sveriges största dansbandsstjärnor genom tiderna

Något Christer Sjögren kan relatera till och beskriver hur vissa händelser tagit hårt på honom.

– Jag har varit med om att jag har trott att ”Nu dör jag, hej då”. Man får skador, det kan låta knepigt, men så är det. Jag kan känna ”uuuh” bara nu när vi pratar om det, säger sångaren.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!