ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Tuva Novotny talar ut om tiden med Alexander Skarsgård – bilderna visar

07 okt, 2022 
Tuva Novotny och Alexander Skarsgård
Den påstådda romansen mellan Tuva Novotny och Alexander Skarsgård har varken bekräftats eller dementerats.
Nu bryter hon tystnaden om tiden med skådespelaren.
Annons
Alida Morberg gravid – väntar sitt och Bill Skarsgårds andra barnBrand logo
Alida Morberg gravid – väntar sitt och Bill Skarsgårds andra barn

Skådespelerskan Tuva Novotny, 42, är högst aktuell i Lars von Triers uppföljning på kultserien Riket. Det är nu i oktober som den sista delen Riket Exodus har sin premiär.

Även på den privata fronten händer det ett och annat för skådespelerskan. Men här är hon desto mer privat av sig.

Det var när hon dök upp på ELLE-galan i våras och visade upp sin gravidmage som spekulationerna minst sagt drog igång om vem pappan till barnet var.

Romansryktet mellan Tuva Novotny och Alexander Skarsgård

Det var i april som romansryktet mellan Tuva och skådespelaren Alexander Skarsgård, 46, drog igång ordentligt. Detta efter att författaren Ann Söderlund, 50, avslöjade relationen i podcasten Inte din morsa, som hon driver tillsammans med journalisten Sanna Lundell, 43.

Annons

– Det är ändå så roligt att vi har pratat om det flera gånger att de är ett par, att de har varit det i flera år och de är typ två av våra största internationella kändisar och ingen skriver om det. Jag tycker att det är så märkligt, förklarade Ann i podavsnittet. Hon berättade vidare:

– När jag spelade in min miniroll i Bonusfamiljen [SVT-serie där Tuva har en stor roll reds. anm.], så pratade jag med Tuva om det där och hon sa: “Jag vet inte varför det är så, vi har varit tillsammans i många år”.

Men relationen vill ingen av dem varken dementera eller bekräfta. I intervjuer duckar de privata frågor och håller det privata privat.

– Sånt pratar inte jag om, jag är här för fashion, sa Tuva när hon fick frågan om vem som är pappan till barnet på ELLE-galan.

Även Alexander fick frågan om den påstådda romansen av Aftonbladet i samma veva.

– Nej, men jag försöker koncentrera på att snacka om det professionella och hålla det privata privat.

Annons

Tuva och Alexander har varsin roll i Viaplay-serie – fångas första gången på bild

I serien Riket som har premiär nu i oktober har det påstådda Hollywood-paret en varsin roll och har nu fångats på bild tillsammans för första gången.

Alexander spelar advokaten som sin pappa Stellan Skarsgård axlade i den andra säsongen på 90-talet och Tuva spelar läkare.

I en intervju med Nöjesguiden berättar Tuva om inspelningarna av serien.

Vad hade du för relation till Riket innan du blev inkopplad?

– Grejen är att att jag var lite för ung när Riket först kom. Jag visste vad det var, jag hade kompisar som var kvickare än jag som fångade upp det. Så jag upptäckte det först i efterhand och haft en relation till Lars von Trier som filmskapare utanför Riket. Jag fick aldrig den där ungdomsrelationen till Riket. Det är jag glad för, det hade blivit en helt annan upplevelse då.

Hur påverkade detta din insats som skådespelare? Blev du mindre hämmad?

– På danska finns det ett ord som är æresfrygt och betyder typ rädsla inför något vördnadsfullt. Att man blir för ödmjuk inför uppgiften. Nästan ovärdig. Jag hade inte den dyrkan. Men när jag såg Riket i vuxen ålder tyckte jag att det var fantastiskt. Det är oerhört roligt att jobba med nåt som är så originellt. Än i dag finns det inget som liknar det, ingen går lika långt som von Trier gör.

Riket Exodus har premiär på Viaplay den 9 oktober.

FOTO: Anders Wiklund/TT/TT

Annons