LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tuva Novotny om kärlekslivet – avslöjandet efter alla romansspekulationer

30 sep, 2022 
Ebba S. Dahlman
Internationella skådespelarna Tuva Novotny och Alexander Skarsgård är båda privata personer.
Men efter alla spekulationer om deras romans, gläntar Tuva på dörren och delar med sig av detaljer om livet med en partner.
– Ingen relation är enkel hela vägen, säger hon i en intervju med tidningen ETC.
Annons
Alida Morberg gravid – väntar sitt och Bill Skarsgårds andra barnBrand logo
Alida Morberg gravid – väntar sitt och Bill Skarsgårds andra barn

Skådespelaren Tuva Novotnys, 42, privatliv har varit under lupp senaste tiden och det har spekulerats en hel del om vem som är pappan till hennes andra barn, efter att hon dök upp höggravid på ELLE-galan i våras.

Hon skyr sociala medier och duckar konsekvent privata frågor”, skriver tidningen ETC när de beskriver den hemlighetsfulla skådespelaren i en intervju.

Men trots att hon håller ett beskyddande grepp om privatlivet, delar hon ändå med sig av detaljer om ett romantiskt förhållande och synen på hennes partner.

Romansryktet mellan Tuva Novotnys och Alexander Skarsgård: ”Privat”

Det var i slutet på april som romansryktet mellan Tuva och skådespelarkollegan Alexander Skarsgård, 46, tog fart. Detta efter att författaren Ann Söderlund, 50, avslöjade relationen i podcasten Inte din morsa, som hon driver tillsammans med journalisten Sanna Lundell, 43.

Annons

– Det är ändå så roligt att vi har pratat om det flera gånger att de är ett par, att de har varit det i flera år och de är typ två av våra största internationella kändisar och ingen skriver om det. Jag tycker att det är så märkligt, förklarade Ann i podavsnittet. Hon berättade vidare:

– När jag spelade in min miniroll i Bonusfamiljen [SVT-serie där Tuva har en stor roll reds. anm.], så pratade jag med Tuva om det där och hon sa: “Jag vet inte varför det är så, vi har varit tillsammans i många år”.

Tuva Novotny visade upp gravidmagen för första gången på ELLE-galan den 29 april tidigare i år.
Tuva Novotny visade upp gravidmagen för första gången på ELLE-galan den 29 april tidigare i år.

Ingen av de två svenska Hollywood-profilerna, Tuva och Alexander, har varken bekräftat eller dementerat relationen.

När Tuva dök upp på ELLE-galan fick hon frågan om vem som är pappan till barnet, som då fortfarande låg i hennes mage, på röda mattan.

Annons

– Sånt pratar inte jag om, jag är här för fashion, markerade Tuva tydligt då.

I samma veva fick Alexander frågan om den påstådda romansen av Aftonbladet, varpå han svarade:

– Nej, men jag försöker koncentrera på att snacka om det professionella och hålla det privata privat.

Men sedan deras förtegna svar i samband med podcast-profilernas avslöjande i våras har Tuva gläntat lite på dörren till privat- och kärlekslivet.

Tuva Novotny om partnern – avslöjande detaljerna om en kärleksrelation

I maj hade filmen Diorama premiär, där Tuva Novotny stod som både regissör och manusförfattare. Inför premiären intervjuades den aktuella stjärnan av tidningen ETC, varpå hon avslöjade detaljer om livet med en partner - eller ja, flera partners!

Annons

Filmen Diorama undersöker den normativa synen på förhållanden i tvåsamhet. Något som Tuva menar på är en utdaterad norm, som hon själv inte tror på.

– Om man känner attraktion till en annan än sin partner – det kan ju vara en sak som ger ens relation något! Vi behöver en annan kommunikationsform för det här, som inte är så präglad av stigman, säger hon.

Skådespelarna Peter Jöback, Gustav Lindh, Morgan Alling, Tuva Novotny, David Dencik och Pia Tjelta inför Tuva Novotnys film Diorama.
Skådespelarna Peter Jöback, Gustav Lindh, Morgan Alling, Tuva Novotny, David Dencik och Pia Tjelta inför Tuva Novotnys film Diorama.

Kan vi läsa mellan raderna att Tuva kanske inte lever eller vill leva i en tvåsamhet? Det kan vi förstås bara spekulera kring, men det är i alla fall tydligt att skådespelaren har en liberal syn på romantiska och intima relationer.

– Det är en omöjlighet för en enda person att både vara den som underhåller, är älskare och ger den intellektuella stimulansen – och att man ska synkronisera genom alla skeden av livet, förklarar hon och fortsätter:

Annons

– En eller fler partners – who cares liksom? En tvåsamhet kan vara lika komplicerad och jobbig som en flersamhet. Ingen relation är enkel hela vägen. Och det är det som är poängen. Det kommer inte att vara en enda partner på en vit springare och sedan lever ni lyckliga tills ni dör. Det kommer att vara svårt, bumps on the road, men det är normalt.

Hursomhelst är det väldigt roligt att höra Tuva öppna upp om privatlivet och hur hon ser på (öppna) relationer. Hur Alexander ser på tvåsamhet, det låter vi vara en frågeställning för fantasin att hantera.

FOTO: Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock, Jordan Strauss

Annons