LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tony Irvings svar efter tittarkritiken – talar ut om beteendet

20 mar, 2023 
LET'S DANCE 2023
Let's dance 2023 har äntligen haft premiär men redan efter första avsnittet möttes programmet av kritik.
Nu svarar Tony Irving på kritiken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tone Sekelius om hemliga bilden: ”Sjukaste jag har varit med om”Brand logo
Tone Sekelius om hemliga bilden: ”Sjukaste jag har varit med om”

Årets säsong av Let's dance 2023 har äntligen dragit igång. I årets upplaga får vi i vanlig ordning ta del av tio svenska kändisar som ska lära sig dansa – med hela Sverige som publik.

Och för första gången någonsin så är det ett samkönat kvinnligt par som dansar ihop, nämligen Nilla Fischer och Cecilia Ehrling Danemark.

Nu har premiären gått av stapeln och det har minst sagt hänt en hel del på kort varsel. För mindre än en vecka sedan meddelade programledaren Petra Mede att hon måste hoppa av. Istället ersattes hon av ingen mindre än Let's dance-fantasten Kristin Kaspersen.

Annons

Tony Irving om Let's dance 2023

Alla förändringar gjorde det som att det blev helt nytt för den annars väldigt erfarna domaren Tony Irving.

– Premiären var fantastisk, men jag var väldigt orolig innan baserat på att Petra fick sluta, Kristin kommer in och massa nya dansare. Du vet, för mig blev det samma känsla i det här programmet som jag hade när jag körde första året. För det var så mycket nytt i år, förklarar Tony för Hänt.

Redan i premiären fick programmet dock kritik av tittarna. Det var nämligen flera som tyckte att Tony gick på lite för hårt. Han sa bland annat att Johan Jureskog lika gärna kunde gå hem.

”Tyckte poängen var hemskt orättvisa”, skriver en tittare.

Tony Irvings svar efter tittarnas kritik

När Hänt når Tony svarar han på kritiken.

– Jag skiter fullständigt i det. Jag bryr mig inte ett dugg om folk är arga på mig för att jag har varit ärlig och rak på sak och sagt vad de här deltagarna behöver höra. Världen är full idag med folk som säger att alla måste vara snälla, men när man tävlar och man själv vill bli bättre, man blir inte bättre om ingen säger hur man blir bättre.

Annons

Så du menar bara väl egentligen?

– Jag menar väl! Men det kommer inte alltid fram typ. Jag kan säga såhär, jag menar väl men jag har inget behov av att vara snäll.

Blev någon ledsen?

– Jag förstod att Jureskog blev ledsen, Mr Wijk var lite besviken, Renaida tyckte att jag var helt pucko. Jag förstod det i programmet.

Har du sagt förlåt till dem?

– Varför ska jag be dem om ursäkt om de dansat dåligt?!? VARFÖR ska jag be om ursäkt till folk för att jag kritiserar och säger att de dansat dåligt när de faktiskt dansat dåligt? Kan du tänka dig hur det hade blivit om jag hade sagt "gud vad fantastiskt ni alla dansade idag" när hela Sverige kan se hur dåligt det var?, säger Tony till Hänt och fortsätter:

– Jag säger det såhär, om folk inte kan ta att jag ger dem kritik så borde de inte sätta sin fot i dansvärlden. Om folk är besvikna på att de får dålig kritik, istället för att skälla på mig borde de titta sig i spegeln och acceptera att de dansade dåligt.

FOTO: TV4

Annons