Tommy Nilssons nya hälsobesked – efter långa tystnaden

Sedan 80-talet har Tommy Nilsson tagit Sverige med storm.
Men efter pandemins intåg i Sverige har det varit märkligt tyst från artisten.
Nu kommer han med stora glädjebeskedet!

Den folkkära sångaren Tommy Nilsson är en av Sveriges absolut mest folkkära artister. Främst är han känd för sina många hits som Öppna din dörr och 1989 vann han även Melodifestivalen med låten En dag. Men det finns också en baksida med kändisskapet och i flera år var det allmänt känt att han kämpade med ett alkoholmissbruk, något han själv talat öppet om många gånger.

LÄS MER: Oliver Ingrosso stöttas av Pernilla

Idag är han dock nykter sedan tio år tillbaka och då han för en tid sedan gästade Nemo Hedén och Magnus Hedmans podcast Beroendepodden berättade han om hur han tog sig ur den tuffa perioden:

– Jag hade ganska nyligen träffat Linda. En ny kvinna i mitt liv. Och jag såg väl möjligheten att sudda bakåt. Och jag tog chansen att göra det, säger Tommy i podden och fortsätter:

– Vi planerade också att få barn och då tänkte jag att fan jag måste kamma mig och komma in i matchen.

Lyckan med sonen

Så föddes parets gemensamma son och sedan dess har Tommy hällt ut flaskornas innehåll i avloppet. Sonen som idag fyller nio år har aldrig sett sin pappa dricka alkohol, något som Tommy tycker känns bra.

– Det är en fantastisk känsla, Jag är klar med det. Jag kan inte se mig själv ta ett glas av någonting. Jag dricker inte lättöl ens en gång. Jag behöver inte det i mitt liv liksom.

Sonen är dock inte artistens enda barn. Redan som 20-åring blev Tommy pappa då han fick dottern Angelica Nilsson, 39, tillsammans med flickvännen Susanne. Relationen höll dock inte speciellt länge och snart fick Tommy istället upp ögonen för Catherine Haag som han har sonen Kalle, 27, med. Han har dessutom barnen Linn, 24, och Isak, 18, tillsammans med ex-kärleken Malin Berghagen.

Tommy Nilssons glädjebesked

Men det senaste året har den annars ständigt aktuella artisten lyst med sin frånvaro, framför allt då coronapandemin orsakat att samtliga konserter och framträdanden ställts in.

Men dessutom har Tommys sociala medier inte uppdaterats lika regelbundet som vanligt och frågor kring hur artisten egentligen mår har väckts.

Nu kan dock Tommy glädja alla sina fans med att han tagit den första sprutan av vaccinet mot covid-19.

"Idag tog jag vaccin och kände att jag ville brista ut i sång. Den gamla operett dängan Nu är jag pank och fågelfri blev i min nya tappning Nu är jag pank och covidfri. Jag och min familj klarar oss bra trots att jobben som för alla scengångare lyser med sin frånvaro. Jag ber om ursäkt om jag på något sätt vilselett någon som inte känner igen den gamla låten. Fred och kärlek till alla människor i hela världen”, skriver Tommy på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Peg Parnevik bryter tystnaden om relationen med Filip

LÄS OCKSÅ: Anders Öfvergårds egna ord om fusket i Robinson: ”Ofattbart”

FOTO: TV4/TT