Tommy Nilsson om att bli pappa vid 20: ”Inte mogen”

Tommy Nilsson

Cornelia Nordström/Expressen/TT
När han var 20 blev Tommy Nilsson pappa, vid 40 blev han morfar och nu som 60-åring ska han få barnbarnsbarn.
I Nyhetsmorgon berättar artisten om hur det var att bli förälder så tidigt i livet.
– Jag var inte mogen, säger han.

Tommy Nilsson är en av de mest folkkära artisterna i Sverige. På senare år har han också synt en hel del i stora tv-program som Kanal5:s Över Atlanten och TV4:s Så mycket bättre, i säsongen där också Little Jinder, Magnus Karlsson, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo och Jill Johnson var med.

I mars i år fyllde artisten 60 år, och kan nu se tillbaka på ett händelserikt liv. Och framåt mot nya äventyr, så klart.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I helgen gästade Tommy Nilsson Nyhetsmorgon, och där berättar han om något nytt som han precis har gjort för första gången:

– Jag håller på att göra en EP, faktiskt. Och det känns rätt kul. Nu släpper man låtar mer än att man släpper en platta, en CD eller LP. En EP är det fyra låtar på och det känns ganska kul att få ett sammanhang för låtarna, säger artisten.

LÄS MER: Tommy Nilssons fyra äldsta barn har vuxit upp – så lever de i dag

Tommy Nilsson om att bli pappa tidigt

Så sent i livet släpper han nu alltså sin första EP, men något som han gjorde tidigt i livet var att skaffa barn. När han var 19 år gammal blev hans dåvarande flickvän Susanne gravid och de fick dottern Angelica, som i dag är 39 år.

I Nyhetsmorgon frågar Anders Pihlblad om det är bra att skaffa barn i tidiga år.

– Äh, det finns inget körkort för det där. Det är klart att man önskar att man var lite mer mogen, åtminstone jag själv. När första barnet kom blev det inte som vi tänkt. Eller barnet blir fint, men jag var inte mogen för det, det var jag inte, säger Tommy Nilsson.

Tommy Nilsson ska få barnbarnsbarn

Han har också en ny första gång att se fram emot, något som han stolt berättar om i Nyhetsmorgon.

– Jag var 20 när jag blev pappa, jag var 40 när jag blev morfar och nu har jag blivit 60 och ska få mitt första barnbarnsbarn. Det är lite knasigt, men väldigt trevligt så klart, säger han och fortsätter.

– När jag fyllde 50 tyckte jag att det var fantastiskt, att kliva över den gränsen. Men 60, då blir det lite: ”vänta nu här, har jag inte lite ont i knäna”. Då börjar man känna sig lite äldre. Men samtidigt finns det så himla mycket att göra. Jag har sagt det flera gånger, men jag tror att mitt bästa ligger framför mig hela tiden. Att jag kommer skriva min finaste text eller min finaste konsert. Det finns mycket att göra, avslutar Tommy Nilsson.

FOTO: Cornelia Nordström/Expressen/TT

Läs mer: Tommy Nilssons ord om skilsmässan med Malin Berghagen

Läs också: Tommy Nilssons nya bröllopsbesked med 19 år yngre Linda